Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je irski pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi u Dublinu. Njegova strast prema hrani dolazi iz obitelji koja je radila u prehrambenoj industriji više od 60 godina, inspirirajući ga da se bavi kuhanjem obilne domaće hrane. Donalovi nadahnjujući i ohrabrujući recepti dostupni su za svakodnevnu kućnu prehranu. Danas je jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 4 Snickers pločice
- 2 tube Rolosa od 41 g
- 150 g neslanog maslaca
- 125 g rižinih pahuljica Rice Krispies
- 250 g mliječne čokolade
- 100 g slanih pereca
Priprema
- Namastite i obložite kalup za tortu ili pladanj za pečenje veličine 20 cm papirom za pečenje.
- Stavite Snickers pločice, Rolose i maslac u zdjelu koju zatim stavite na lonac s vodom koja tek lagano vrije, pazeći da dno zdjele ne dodiruje vodu. Lagano miješajte dok se ne otopi i postane ljepljivo.
- Maknite posudu s vatre i dodajte rižine pahuljice; miješajte dok se ne sjedini. Prelijte u pripremljeni kalup i čvrsto pritisnite (ja koristim gnječilicu za krumpir) da dobijete glatki i kompaktan sloj. Stavite u hladnjak da se stisne.
- Otopite mliječnu čokoladu u čistoj zdjeli nad loncem vode koja tek lagano vrije, a zatim je ravnomjerno prelijte po smjesi u limu. Pospite perecima i vratite u hladnjak na najmanje sat vremena prije nego što narežete na kocke.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom