Donal Skehan je irski pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi u Dublinu. Njegova strast prema hrani dolazi iz obitelji koja je radila u prehrambenoj industriji više od 60 godina, inspirirajući ga da se bavi kuhanjem obilne domaće hrane. Donalovi nadahnjujući i ohrabrujući recepti dostupni su za svakodnevnu kućnu prehranu. Danas je jedan od najpopularnijih irskih chefova.

Sastojci

  • 4 Snickers pločice
  • 2 tube Rolosa od 41 g
  • 150 g neslanog maslaca
  • 125 g rižinih pahuljica Rice Krispies
  • 250 g mliječne čokolade
  • 100 g slanih pereca

Priprema

  • Namastite i obložite kalup za tortu ili pladanj za pečenje veličine 20 cm papirom za pečenje.
  • Stavite Snickers pločice, Rolose i maslac u zdjelu koju zatim stavite na lonac s vodom koja tek lagano vrije, pazeći da dno zdjele ne dodiruje vodu. Lagano miješajte dok se ne otopi i postane ljepljivo.
  • Maknite posudu s vatre i dodajte rižine pahuljice; miješajte dok se ne sjedini. Prelijte u pripremljeni kalup i čvrsto pritisnite (ja koristim gnječilicu za krumpir) da dobijete glatki i kompaktan sloj. Stavite u hladnjak da se stisne.
  • Otopite mliječnu čokoladu u čistoj zdjeli nad loncem vode koja tek lagano vrije, a zatim je ravnomjerno prelijte po smjesi u limu. Pospite perecima i vratite u hladnjak na najmanje sat vremena prije nego što narežete na kocke.

Povezani recepti

Vidi sve