Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Sastojci

  • 100 g glatkog brašna,
  • ¼ žlice soli,
  • 3 velika jaja,
  • 225 ml mlijeka,
  • 4 žlice suncokretovog ulja.

Priprema

  • 1. Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva.
  • 2. Pomiješati brašno i sol pa u sredinu stavite jaja i malo mlijeka.
  • 3. Pomiješajte sastojke (možete drvenom kuhačom) pa polako dodajte ostatak mlijeka. No jednostavnije i brže je s mikserom.
  • 4. Smjesu stavite u posudu (vrč).
  • 5. Odmjerite ulje žlicom po limu za pečenje (bilo da se radi o kalupu s rupama ili ravnom obliku). Zagrijte ulje u pećnici.
  • 6. Ako se radi o kalupu s rupama, tada tijesto u njih ravnomjerno rasporedite i vratite u pećnicu na 25 minuta.
  • 7. Za ravan kalup (tepsiju) treba i 30 minuta.
  • 8. Poslužiti toplo.

Povezani recepti

Vidi sve