Yorkshirski puding
Recept iz: Mary Berry
Za samo 30 minuta pripremite jedan od tradicionalnih britanskih recepata.
Sastojci
- Sastojci:
- 100 g glatkog brašna,
- ¼ žlice soli,
- 3 velika jaja,
- 225 ml mlijeka,
- 4 žlice suncokretovog ulja.
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva.
- Pomiješati brašno i sol pa u sredinu stavite jaja i malo mlijeka. Pomiješajte sastojke (možete drvenom kuhačom) pa polako dodajte ostatak mlijeka. No jednostavnije i brže je s mikserom. Smjesu stavite u posudu (vrč).
- Odmjerite ulje žlicom po limu za pečenje (bilo da se radi o kalupu s rupama ili ravnom obliku). Zagrijte ulje u pećnici.
- Ako se radi o kalupu s rupama, tada tijesto u njih ravnomjerno rasporedite i vratite u pećnicu na 25 minuta. Za ravan kalup (tepsiju) treba i 30 minuta. Poslužiti toplo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjene
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rolada
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna pjenica s malinama i arabeskom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Babka čvor
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni leptirići
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni crème brulee
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cvijet
Recepti Silvia Colloca
Princes krafne