Salata od vatreno crvene riže
Recept iz: Mary Berry
Salatu ne moramo nužno uvijek jesti kao prilog. Ako joj dodate ružu te umak, pretvara se u puni obrok!
Sastojci
- Sastojci:
- 450 g Camargue crvene riže
- 1 čajna žličica soli
- 6 kom mrkvi
- 8 kom mladog luka
- manja količina usitnjenog lista korijandera
- Umak:
- 4 limete (sok i naribana korica)
- 4 žličice meda
- 2 sitno isjeckane chili paprike
- 4 žlice light maslinovog ulja
- 2 žlice jabučnog octa
- Sol i papar
Priprema
- Odmjerite rižu i smjestite u posudu za kuhanje vodeći računa da će riža udvostručiti volumen. Posolite. Kada voda prokuha, poklopite i smanjite plamen, te ostavite neka se kuha narednih 20 – 30 minuta. Riža mora kuhana al dente.
- Umak radite tako da u vrču pomiješate sve navedene sastojke.
- Ocijedite i osušite kuhanu rižu i dodajte povrću. Prelijte umak, dodajte soli i papra po ukusu. Poslužite s preostalim korijanderom raspršenim po vrhu jela.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Nico Reynolds
Salata od bijelog graha s mladim lukom sa žara
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Šarena salata od pira, brokule i paprika s halloumijem
Recepti Lora i Stoyan
Salata od dimljene pastrve i sira
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Shane Delia
Muhlama