Salata od vatreno crvene riže
Recept iz: Mary Berry
Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.
Sastojci
- 450 g Camargue crvene riže
- 1 čajna žličica soli
- 6 kom mrkvi
- 8 kom mladog luka
- manja količina usitnjenog lista korijandera
- Umak:
- 4 limete (sok i naribana korica)
- 4 žličice meda
- 2 sitno isjeckane chili paprike
- 4 žlice light maslinovog ulja
- 2 žlice jabučnog octa
- Sol i papar
Priprema
- 1. Odmjerite rižu i smjestite u posudu za kuhanje vodeći računa da će riža udvostručiti volumen. Posolite.
- 2. Kada voda prokuha, poklopite i smanjite plamen, te ostavite neka se kuha narednih 20 – 30 minuta. Riža mora kuhana al dente.
- 3. Umak radite tako da u vrču pomiješate sve navedene sastojke.
- 4. Ocijedite i osušite kuhanu rižu i dodajte povrću.
- 5. Prelijte umak, dodajte soli i papra po ukusu.
- 6. Poslužite s preostalim korijanderom raspršenim po vrhu jela.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata od zelenih rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica
Recepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Nico Reynolds
Salata od bijelog graha s mladim lukom sa žara