Salatu ne moramo nužno uvijek jesti kao prilog. Ako joj dodate ružu te umak, pretvara se u puni obrok!

Sastojci

  • Sastojci:
  • 450 g Camargue crvene riže
  • 1 čajna žličica soli
  • 6 kom mrkvi
  • 8 kom mladog luka
  • manja količina usitnjenog lista korijandera
  • Umak:
  • 4 limete (sok i naribana korica)
  • 4 žličice meda
  • 2 sitno isjeckane chili paprike
  • 4 žlice light maslinovog ulja
  • 2 žlice jabučnog octa
  • Sol i papar

Priprema

  • Odmjerite rižu i smjestite u posudu za kuhanje vodeći računa da će riža udvostručiti volumen. Posolite. Kada voda prokuha, poklopite i smanjite plamen, te ostavite neka se kuha narednih 20 – 30 minuta. Riža mora kuhana al dente.
  • Umak radite tako da u vrču pomiješate sve navedene sastojke.
  • Ocijedite i osušite kuhanu rižu i dodajte povrću. Prelijte umak, dodajte soli i papra po ukusu. Poslužite s preostalim korijanderom raspršenim po vrhu jela.

Povezani recepti

Vidi sve