Opis
Postupak
1. Narežite ciabattu ili francuz na dijagonalne kriške debele 1,5 cm. Tostirajte ih da dobiju zlaćanu boju i budu hrskavi. To možete učiniti u tosteru ili možete kruh poškropiti maslinovim uljem i zapeći u tavi na srednje jakoj vatri.
2. Stavite 3 štapića celera i češnjak u procesor te blendajte dok ne dobijete pire. Istresite u zdjelu. Sitno nasjeckajte preostali štapić celera i ostavite ga sa strane.
3. Dodajte ulje i sok limete u pire od celera. Posolite i popaprite po ukusu te promiješajte da se smjesa sjedini.
4. Po svakoj kriški kruha namažite žlicu smjese od celera i za ukras pospite sitno sjeckanim celerom.
Savjet :
Super je ako tostirane kruščiće pripremite nekoliko dana prije i ostavite ih u otvorenoj kutiji da se suše na zraku i tako se stvrdnu. Kada budete zadovoljni tvrdoćom, držite ih zatvorene u posudi koja ne propušta zrak sve dok ih ne budete htjeli poslužiti. Ovako ćete uštedjeti na vremenu za bilo kakvu zabavu ili zakusku.
Sastojci
Sastojci
- 4 velika štapića celera
- 1–2 češnja češnjaka
- oguljena
- 6 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja i još malo da se njime poškropi
- po potrebi
- sok ½ limete
- sitna sol i svježe mljeveni crni papar
- 6 debelih kriški kruščića ciabatta ili 1 francuz