Bruschette s celerom i limetom
Recept iz: Michela Chiappa
Postupak
1. Narežite ciabattu ili francuz na dijagonalne kriške debele 1,5 cm. Tostirajte ih da dobiju zlaćanu boju i budu hrskavi. To možete učiniti u tosteru ili možete kruh poškropiti maslinovim uljem i zapeći u tavi na srednje jakoj vatri.
2. Stavite 3 štapića celera i češnjak u procesor te blendajte dok ne dobijete pire. Istresite u zdjelu. Sitno nasjeckajte preostali štapić celera i ostavite ga sa strane.
3. Dodajte ulje i sok limete u pire od celera. Posolite i popaprite po ukusu te promiješajte da se smjesa sjedini.
4. Po svakoj kriški kruha namažite žlicu smjese od celera i za ukras pospite sitno sjeckanim celerom.
Savjet :
Super je ako tostirane kruščiće pripremite nekoliko dana prije i ostavite ih u otvorenoj kutiji da se suše na zraku i tako se stvrdnu. Kada budete zadovoljni tvrdoćom, držite ih zatvorene u posudi koja ne propušta zrak sve dok ih ne budete htjeli poslužiti. Ovako ćete uštedjeti na vremenu za bilo kakvu zabavu ili zakusku.
Sastojci
- Sastojci4 velika štapića celera 1–2 češnja češnjaka oguljena 6 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja i još malo da se njime poškropi po potrebi sok ½ limete sitna sol i svježe mljeveni crni papar 6 debelih kriški kruščića ciabatta ili 1 francuz
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira