Kiseli kupus
Recept iz: Primož Dolničar
Način pripreme:
- Očistite kupus; prepolovite ga i odrežite tvrde dijelove.
- Izvažite kupus.
- Naribajte ili narežite kupus.
- Pripremite lonac.
- Stavite kupus u lonac.
- U lonac stavite malo sjemenki crnog papra.
- Posolite ga.
- Dodajte lovorov list.
- Sve dobro promiješajte.
- Za otprilike dva sata, kupus će pustiti vodu i onda ga stavljate u staklenke.
- Pripazite da kupus jako dobro pritisnete; za to su najbolje stare drvene gnječilice za pire.
- Prelijte tekućinom od kupusa i na kupus odozgo stavite sigurnosnu mrežicu, a staklenku nemojte odmah zatvarati, samo je poklopite poklopcem i ostavite tako tri dana.
- Nakon tri dana zatvorite i kupus će biti spreman za čuvanje.
- Nakon tri tjedna čuvanja na tamnom i hladnom mjestu, kiseli kupus bit će spreman za jelo.
Sastojci
- 600 grama kupusa
- 20 g soli na kilogram kupusa, u omjeru 2%.
- sjemenke crnog papra
- lovorov list
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju