Način pripreme:

  1. Očistite kupus; prepolovite ga i odrežite tvrde dijelove.
  2. Izvažite kupus.
  3. Naribajte ili narežite kupus.
  4. Pripremite lonac.
  5. Stavite kupus u lonac.
  6. U lonac stavite malo sjemenki crnog papra.
  7. Posolite ga.
  8. Dodajte lovorov list.
  9. Sve dobro promiješajte.
  10. Za otprilike dva sata, kupus će pustiti vodu i onda ga stavljate u staklenke.
  11. Pripazite da kupus jako dobro pritisnete; za to su najbolje stare drvene gnječilice za pire.
  12. Prelijte tekućinom od kupusa i na kupus odozgo stavite sigurnosnu mrežicu, a staklenku nemojte odmah zatvarati, samo je poklopite poklopcem i ostavite tako tri dana.
  13. Nakon tri dana zatvorite i kupus će biti spreman za čuvanje.
  14. Nakon tri tjedna čuvanja na tamnom i hladnom mjestu, kiseli kupus bit će spreman za jelo.

 

Sastojci

  • 600 grama kupusa
  • 20 g soli na kilogram kupusa, u omjeru 2%.
  • sjemenke crnog papra
  • lovorov list

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve