15-minutna tjestenina
Recept iz: Mary Berry
U nedostatku vremena za kuhanje, ovaj brzi recept spasit će vas od posezanja za fast foodom!
Sastojci
- Sastojci:
- 350 penne tjestenine,
- 160 g sitno izrezane šunke,
- 250 smeđih gljiva,
- 200 g punomasnog vrhnja za kuhanje,
- 100 g naribanog parmezana,
- 2 žlice svježe usitnjenog peršinovog lista,
- sol i papar po ukusu.
- Za prilog (po želji) svježa salata i tostirani kruh.
Priprema
- Skuhajte tjesteninu po uputama proizvođača. Ocijedite i odložite.
- U tavi pržite šunku dok ne postane hrskava. Odvojite polovicu a u tavu dodajte usitnjene gljive. Miješajte da aroma šunke prožme gljive. Pržite još dvije minute. Dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte dok ne zakuha. Na kraju dodajte tjesteninu, većinu pripremljenog, isjeckanog, svježeg peršinovog lista, pola naribanog parmezana. Sve dobro promiješajte i dodajte drugu polovicu pržene šunke, parmezan i peršin list za ukrašavanje.
- Poslužite uz zelenu salatu i tostirani kruh.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache
Recepti Luca Ciano
Mezze Maniche tjestenina sa škampima i pršutom