15-minutna tjestenina
Recept iz: Mary Berry
Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.
Sastojci
- 350 penne tjestenine,
- 160 g sitno izrezane šunke,
- 250 smeđih gljiva,
- 200 g punomasnog vrhnja za kuhanje,
- 100 g naribanog parmezana,
- 2 žlice svježe usitnjenog peršinovog lista,
- sol i papar po ukusu.
- Za prilog (po želji) svježa salata i tostirani kruh.
Priprema
- 1. Skuhajte tjesteninu po uputama proizvođača. Ocijedite i odložite.
- 2. U tavi pržite šunku dok ne postane hrskava. Odvojite polovicu a u tavu dodajte usitnjene gljive. Miješajte da aroma šunke prožme gljive. Pržite još dvije minute.
- 3. Dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte dok ne zakuha.
- 4. Na kraju dodajte tjesteninu, većinu pripremljenog, isjeckanog, svježeg peršinovog lista, pola naribanog parmezana.
- 5. Sve dobro promiješajte i dodajte drugu polovicu pržene šunke, parmezan i peršin list za ukrašavanje.
- 6. Poslužite uz zelenu salatu i tostirani kruh.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama