Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Sastojci

  • 350 penne tjestenine,
  • 160 g sitno izrezane šunke,
  • 250 smeđih gljiva,
  • 200 g punomasnog vrhnja za kuhanje,
  • 100 g naribanog parmezana,
  • 2 žlice svježe usitnjenog peršinovog lista,
  • sol i papar po ukusu.
  • Za prilog (po želji) svježa salata i tostirani kruh.

Priprema

  • 1. Skuhajte tjesteninu po uputama proizvođača. Ocijedite i odložite.
  • 2. U tavi pržite šunku dok ne postane hrskava. Odvojite polovicu a u tavu dodajte usitnjene gljive. Miješajte da aroma šunke prožme gljive. Pržite još dvije minute.
  • 3. Dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte dok ne zakuha.
  • 4. Na kraju dodajte tjesteninu, većinu pripremljenog, isjeckanog, svježeg peršinovog lista, pola naribanog parmezana.
  • 5. Sve dobro promiješajte i dodajte drugu polovicu pržene šunke, parmezan i peršin list za ukrašavanje.
  • 6. Poslužite uz zelenu salatu i tostirani kruh.

Povezani recepti

Vidi sve