Opis

POSTUPAK:

  1. Skuhajte tjesteninu po uputama proizvođača. Ocijedite i odložite.
  2. U tavi pržite šunku dok ne postane hrskava. Odvojite polovicu a u tavu dodajte usitnjene gljive. Miješajte da aroma šunke prožme gljive. Pržite još dvije minute. Dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte dok ne zakuha. Na kraju dodajte tjesteninu, većinu pripremljenog, isjeckanog, svježeg peršinovog lista, pola naribanog parmezana. Sve dobro promiješajte i dodajte drugu polovicu pržene šunke, parmezan i peršin list za ukrašavanje.
  3. Poslužite uz zelenu salatu i tostirani kruh.

Sastojci

Sastojci:

  • 350 penne tjestenine,
  • 160 g sitno izrezane šunke,
  • 250 smeđih gljiva,
  • 200 g punomasnog vrhnja za kuhanje,
  • 100 g naribanog parmezana,
  • 2 žlice svježe usitnjenog peršinovog lista,
  • sol i papar po ukusu.

Za prilog (po želji) svježa salata i tostirani kruh.

Povezani recepti