Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recept iz: Adam Liaw
Postupak
Za temeljac, u veliki lonac ulijte polovicu vode, zatim dodajte kokoš koja mora biti u potpunosti prekrivena vodom i zakuhajte. Ocijedite i isperite običnom vodom. Kokoš stavite u čisti lonac s ostatkom vode i zakuhajte. Dodajte celer, poriluk, mrkve, pastrnjak, papar i svežanj začinskog bilja, te smanjite vatru i ostavite da se krčka jedan sat, uz povremeno uklanjanje nečistoća koje isplivaju na površinu. Kokoš izvadite i ostavite za neku drugu priliku. Izvadite svežanj začinskog bilja i bacite ga.
U međuvremenu, za okruglice, zakuhajte vodu, zatim dodajte maslac i miješajte dok se ne rastopi. Maknite s vatre. U lonac umiješajte brašno i sol, dok ne postignete glatku smjesu. Umiješajte jedno po jedno jaje, dok se ne sjedine. Prebacite u zdjelu i ostavite sa strane na 20 minuta.
Za mesne okruglice, izmiksajte sve sastojke u procesoru za hranu dok se smjesa ne sjedini.
U drugom loncu zakuhajte posoljenu vodu, od krušne i mesne smjese valjate dvije vrste kuglica promjera dva centimetra, te ih ubacujte u kipuću vodu. Izvadite ih kada izrone na površinu.
Krušne i mesne okruglice raspodijelite u zdjelice za juhu, te ih prelijte vrućom juhom i povrćem. Pospite peršinom i češnjakom prije posluživanja.
Sastojci
- Sastojci
- 1.5 kg kokoš
- 8 litara vode
- 1 štap celera, nasjeckan
- 2 poriluka, prepolovljen po dužini i nasjeckan
- 3 mrkve, narezane na kockice veličine 1 cm
- 1 pastrnjak, narezan na kockice veličine 1 cm
- Svežanj začinskog bilja od timijana, peršina, lovora i divljeg češnjaka (po želji)
- 1 žličica zrna crnog papra
- 40g sitno sjeckanog peršina i divljeg češnjaka (po želji)
- Okruglice
- 100 g maslaca
- 250 ml vode
- 300 g običnog brašna
- 1 žlica soli
- 3 jaja
- Mesne okruglice
- 300 g mljevene svinjetine
- 2 ploške bijelog kruha, bez korice
- 2 žlice mlijeka
- 1 jaje
- 50 g maslaca
- 1 žličica soli
- ½ žličice naribanog muškatnog oraščića
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Adam Liaw
Škampi Longjing
Recepti Adam Liaw
Li Hongzhangov Chop Suey