Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. S više od nekoliko desetljeća iskustva u kulinarstvu, s nama dijeli svakodnevne recepte za slano i slatko!

 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 žlica ulja
  • 6 ploški dimljene šunke, prepolovljenih
  • 50g maslaca
  • 6 debljih kriški briochea
  • 4 veća češnja češnjaka, zdrobljena
  • 250g smeđih šampinjona, narezanih
  • 100g shiitake gljiva, prepolovljenih ako su veće
  • 75g bukovača, prepolovljenih ako su veće
  • 150g baršunastih panjevčica
  • 2 žlice punomasnog crème fraîche
  • Nasjeckani svježi peršin, za ukras
  • Sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

  • Ulijte ulje u veću tavu s debelim dnom i pržite šunku na jakoj vatri oko 1-2 minute, dok ne postane hrskava.Možda ćete      trebati ponoviti postupak da ne stavite previše odjednom. Izvadite šunku i ostavite je po strani.
  • Smanjite vatru na srednje jaku i otopite oko trećine maslaca u tavi. Pržite kriške briochea dok ne poprime zlatnosmeđu boju s obje strane. Također ćete možda trebati ponoviti postupak ako ne stanu sve u tavu. Izvadite ih i ostavite po strani.
  • Otopite još trećinu maslaca u tavi, dodajte češnjak, smeđe šampinjone i shiitake gljive pa pržite na jakoj vatri oko 2–3 minute. Smanjite vatru, poklopite i pržite još 2 minute. Skinite poklopac i pržite još na jakoj vatri dok ne omekšaju i postanu zlatnosmeđe, uz okretanje dok se ne osuše i sva tekućina ispari.
  • Dodajte ostatak maslaca, bukovače i baršunaste panjevčice pa pržite oko 1–2 minute dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Obilno začinite solju i paprom pa u sve umiješajte crème fraîche.
  • Stavite krišku tostiranog briochea na svaki tanjur, pa dodajte žlicu gljiva sa češnjakom i plošku pržene šunke. Posipajte sve nasjeckanim peršinom i odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve