Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recept iz: Mary Berry
Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. S više od nekoliko desetljeća iskustva u kulinarstvu, s nama dijeli svakodnevne recepte za slano i slatko!
Sastojci
- Sastojci
- 1 žlica ulja
- 6 ploški dimljene šunke, prepolovljenih
- 50g maslaca
- 6 debljih kriški briochea
- 4 veća češnja češnjaka, zdrobljena
- 250g smeđih šampinjona, narezanih
- 100g shiitake gljiva, prepolovljenih ako su veće
- 75g bukovača, prepolovljenih ako su veće
- 150g baršunastih panjevčica
- 2 žlice punomasnog crème fraîche
- Nasjeckani svježi peršin, za ukras
- Sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
- Ulijte ulje u veću tavu s debelim dnom i pržite šunku na jakoj vatri oko 1-2 minute, dok ne postane hrskava.Možda ćete trebati ponoviti postupak da ne stavite previše odjednom. Izvadite šunku i ostavite je po strani.
- Smanjite vatru na srednje jaku i otopite oko trećine maslaca u tavi. Pržite kriške briochea dok ne poprime zlatnosmeđu boju s obje strane. Također ćete možda trebati ponoviti postupak ako ne stanu sve u tavu. Izvadite ih i ostavite po strani.
- Otopite još trećinu maslaca u tavi, dodajte češnjak, smeđe šampinjone i shiitake gljive pa pržite na jakoj vatri oko 2–3 minute. Smanjite vatru, poklopite i pržite još 2 minute. Skinite poklopac i pržite još na jakoj vatri dok ne omekšaju i postanu zlatnosmeđe, uz okretanje dok se ne osuše i sva tekućina ispari.
- Dodajte ostatak maslaca, bukovače i baršunaste panjevčice pa pržite oko 1–2 minute dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Obilno začinite solju i paprom pa u sve umiješajte crème fraîche.
- Stavite krišku tostiranog briochea na svaki tanjur, pa dodajte žlicu gljiva sa češnjakom i plošku pržene šunke. Posipajte sve nasjeckanim peršinom i odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete
Recepti Nico Reynolds
Halloumi na žaru i umak od avokada
Recepti Nico Reynolds
Sporo pečen janjeći but u suhoj marinadi
Recepti Nadiya Hussain
Pita samosa
Recepti Vinski gulaš od svinjetine i pire od korjenastog povrća
Recepti Luca Ciano
Pršut s koricom od badema i popečci od ricotte
Recepti Luca Ciano
Zalogaji od parmezana s tartarom od teletine