David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. Majka Alda, koja je izvrsna kuharica tradicionalnih ribarskih jela, uvijek je imala posljednju riječ u kuhinji.David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.  

Sastojci

  • 2 mandarine
  • pola mjerice borovnica
  • pola mjerice malina
  • četvrtina mjerice ribizla
  • pola mjerice jagoda
  • pola mjerice kupina
  • 250 ml crnog vina
  • 100 g šećera muscovado
  • naribana korica limuna

Priprema

  • 1. Vino stavimo kuhati sa šećerom i limunovom koricom dok polovica tekućine ne ispari.
  • 2. Očistimo i narežemo voće.
  • 3. Rasporedimo voće u zdjelice za serviranje i prelijemo sirupom od vina te ukrasimo listićem mente.

Povezani recepti

Vidi sve