Tabbouleh od nara i peršina
Recept iz: Nadiya Hussain
Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off. Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!
Sastojci
- 250 g kus-kusa
- 1 žlica maslaca
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 2 rajčice, bez sjemenki, sitno nasjeckane
- 1 mrkva, naribana
- ½ žute paprike, narezane na sitne kockice
- 2 mlada luka, sitno narezana
- 80 g zrnaca nara
- 6 žlica maslinovog ulja
- 1 ekološki uzgojen limun, sok i korica
- 50 g svježeg peršina, sitno nasjeckanog
- prstohvat soli
Priprema
- 1. Kus-kus i maslac u zdjeli prelijte kipućom vodom tako da dosegne oko centimetar iznad razine kus-kusa (oko 300 ml). Prekrijte ga prianjajućom folijom i odložite dok ne pripremite ostale sastojke.
- 2. U većoj zdjeli dobro promiješajte nasjeckan češnjak, rajčicu, mrkvu, žutu papriku, mladi luk, zrnca nara, maslinovo ulje, sok i koricu limuna, peršin te sol. Miješanjem rukama najbolje oslobodimo sokove koje će potom upiti kus-kus.
- 3. S kus-kusa sklonite foliju i promiješajte ga vilicom. Umiješajte ga u smjesu s peršinom i poslužite tabbouleh.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dau hu)
Recepti Luke Nguyen
Salata od mlade nangke s tofuom
Recepti Luke Nguyen
Salata od kozletine kuhane limunskom kiselinom
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica