Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 250 g kus-kusa
  • 1 žlica maslaca
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan
  • 2 rajčice, bez sjemenki, sitno nasjeckane
  • 1 mrkva, naribana
  • ½ žute paprike, narezane na sitne kockice
  • 2 mlada luka, sitno narezana
  • 80 g zrnaca nara
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 1 ekološki uzgojen limun, sok i korica
  • 50 g svježeg peršina, sitno nasjeckanog
  • prstohvat soli

Priprema

  • 1. Kus-kus i maslac u zdjeli prelijte kipućom vodom tako da dosegne oko centimetar iznad razine kus-kusa (oko 300 ml). Prekrijte ga prianjajućom folijom i odložite dok ne pripremite ostale sastojke.
  • 2. U većoj zdjeli dobro promiješajte nasjeckan češnjak, rajčicu, mrkvu, žutu papriku, mladi luk, zrnca nara, maslinovo ulje, sok i koricu limuna, peršin te sol. Miješanjem rukama najbolje oslobodimo sokove koje će potom upiti kus-kus.
  • 3. S kus-kusa sklonite foliju i promiješajte ga vilicom. Umiješajte ga u smjesu s peršinom i poslužite tabbouleh.

Povezani recepti

Vidi sve