Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 3 velike šake listova kudrave endivije, opranih i osušenih
  • 3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • Trećina odstajalog baguettea, izrezanog na krutone
  • 100 g kobasice sauccison, narezane na ploške
  • 1 žlica crvenog vinskog octa
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 2 velika jaja iz slobodnog uzgoja, što svježija

Priprema

  • 1. Zagrijte 2 žlice maslinova ulja na tavi i ubacite češnjak.
  • 2. Pojačajte vatru na srednju jačinu i kad počne cvrčati, dodajte kockice baguettea.
  • 3. Pržite ih uz neprestano miješanje dok ne poprime zlatnu boju.
  • 4. Izvadite ih i stavite na nekoliko slojeva kuhinjskog ubrusa na pladnju.
  • 5. U istu tavu ulijte preostalo maslinovo ulje na srednje jaku vatru. Dodajte kobasicu pa je prepržite 1-2 minute, dok ne postane lagano hrskava. Maknite tavu s vatre i deglazirajte je s crvenim vinskim octom.
  • 6. Stavite manju posudu s vodom na jaku vatru. Kad zakipi, smanjite vatru i ulijte bijeli vinski ocat pa pustite da se lagano kuha.
  • 7. Razbijte jaja u zdjelice, polako ih uronite u vodu i kuhajte 3-4 minute dok jaja ne postanu tvrda a žumanci tekući.
  • 8. Stavite salatu u zdjelu zajedno s krutonima i hrskavim komadićima kobasice.
  • 9. Prelijte je sa sokovima iz tave kao preljevom. Dobro začinite solju i paprom pa promiješajte.
  • 10. Na pladanj za posluživanje složite listove salate s poširanim jajem i pospite s malo papra.

Povezani recepti

Vidi sve