Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode. 

Sastojci

  • 300 g što svježijih kozica, očišćenih
  • 6 limeta (5 za sok, 1 narezana na tanke ploške)
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • ½ manjeg crvenog luka, narezanog na tanke ploške
  • 1 tajlandski čili, sitno nasjeckan
  • 2 cm korijena đumbira, narezanog na tanke prutiće
  • krastavac i rajčica, za posluživanje
  • 2 tajlandska čilija
  • 2 ljutike
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 cm korijena đumbira

Priprema

  • 1. Sastojke za pastu grubo narežite i u mužaru zgnječite u grubu pastu.
  • 2. Kozice prerežite po duljini i pomiješajte sa začinskom pastom. Dodajte sok limeta, sol i šećer pa sve promiješajte. Ostavite ih odstajati 10 minuta. U kozice neposredno prije posluživanja umiješajte ploške luka, nasjeckan čili, prutiće đumbira i tanke ploške limete.
  • 3. Uz umai poslužite svježi krastavac i rajčicu.

Povezani recepti

Vidi sve