Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • svežanj mladog luka (otprilike 6 stabljika)
  • 1 limenka bijelog graha (grah cannellini), ispranog
  • 1 glavica češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sok 2 limuna
  • 50 g parmezana, naribanog
  • 4-5 listića metvice, sitno nasjeckanih
  • krupna morska sol

Priprema

  • 1. Češnjak nakapajte maslinovim uljem i umotajte u aluminijsku foliju. Ravno ga nad ugljenom pecite 20-30 minuta.
  • 2. Mladi luk nakapajte maslinovim uljem i posolite.
  • 3. Pecite ga na izravnoj toplini (8-10 minuta) dok ne omekša i počne se raspadati. Ako vam se čini da je zagorio, ogulite vanjski sloj.
  • 4. Grah ocijedite, isperite i istresite u veliku zdjelu.
  • 5. U grah iscijedite sok 2 limuna, posolite ga i popaprite.
  • 6. Prelijte ga s 2 žlice maslinovog ulja. Ubacite ribani parmezan i sjeckanu metvicu.
  • 7. U zdjelu dodajte nasjeckani zapečeni mladi luk.
  • 8. Odmotajte pečeni češnjak i istisnite ga u zdjelu.
  • 9. Dobro promiješajte salatu.

Povezani recepti

Vidi sve