Salata od bijelog graha s mladim lukom sa žara
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- svežanj mladog luka (otprilike 6 stabljika)
- 1 limenka bijelog graha (grah cannellini), ispranog
- 1 glavica češnjaka
- maslinovo ulje
- sok 2 limuna
- 50 g parmezana, naribanog
- 4-5 listića metvice, sitno nasjeckanih
- krupna morska sol
Priprema
- 1. Češnjak nakapajte maslinovim uljem i umotajte u aluminijsku foliju. Ravno ga nad ugljenom pecite 20-30 minuta.
- 2. Mladi luk nakapajte maslinovim uljem i posolite.
- 3. Pecite ga na izravnoj toplini (8-10 minuta) dok ne omekša i počne se raspadati. Ako vam se čini da je zagorio, ogulite vanjski sloj.
- 4. Grah ocijedite, isperite i istresite u veliku zdjelu.
- 5. U grah iscijedite sok 2 limuna, posolite ga i popaprite.
- 6. Prelijte ga s 2 žlice maslinovog ulja. Ubacite ribani parmezan i sjeckanu metvicu.
- 7. U zdjelu dodajte nasjeckani zapečeni mladi luk.
- 8. Odmotajte pečeni češnjak i istisnite ga u zdjelu.
- 9. Dobro promiješajte salatu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata od zelenih rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica
Recepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata