Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 3-4 mlade tikvice, narezane ukoso na kriške
  • 1 veliki patlidžan, deblje narezan
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat papra
  • Malo maslinova ulja
  • 1 blok sira, krupno nasjeckan
  • 1 mala cikla, tanko narezana za posluživanje

Priprema

  • 1. Stavite patlidžan i tikvice u zdjelu pa ih prelijte maslinovim uljem, pospite prstohvatom soli i svježe mljevenim crnim paprom. Sve dobro protresite da se promiješa.
  • 2. Stavite nauljeno povrće na zagrijanu gril tavu na srednje jaku vatru. Neka se peče 3-4 minute sa svake strane pa ga prenesite hvataljkama na pladanj za posluživanje.
  • 3. Šalšu ćete napraviti tako da u zdjeli pomiješate voće, orahe, pahuljice čilija, sjemenke papra sa solju, metvicu, peršin i dresing od bazge.
  • 4. Poslužite je na zapečenom povrću s krupno nasjeckanim sirom. Ukrasite s tanko narezanom ciklom.

Povezani recepti

Vidi sve