Vermicelli s prženom svinjetinom i chillijem
Recept iz: Justine Schofield
U veliki lonac uskuhale, zaslanjene vode ubacite tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite, poprskajte uljem da se ne lijepi i ohladite.
U wok stavite žlicu maslinova ulja, chilli, češnjak, đumbir i mladi luk i pecite dok ne zamiriše.
Dodajte mljevenu svinjetinu i prepržite, komadajući je drvenom žlicom. Dodajte sjemenke sezama, umak od soje, sezamovo i hoisin ulje i pomješajte. Dodajte rezance u wok i ponovno promješajte.
Poslužite sa svježim listovima korijandra.
Sastojci
- 500 g vermicelli rezanaca s jajima
- 4 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 3 crvenih birdseye chillija
- 2 češnja češnjaka
- 1x4 cm komad đumbira, nasjeckan
- 6 komada mlada luka, narezanih pod kutem
- 350 g mljevene svinjetine
- 3 žličice sjemenki sezama
- 5 žlice umaka od soje
- 4 kapljice sezamova ulja
- 3 žlice hoisin umaka
- listovi korijandra, za ukras
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom