Velike kozice na roštilju s prepečenim kruhom sa začinskim biljem
Recept iz: Justine Schofield
Zarežite kozice oštrim nožem i pažljivo razrežite trbušnu stranu svake kozice, kako ne biste prerezali do leđa. Ostavite rep. Nožićem odstranite iznutrice. Lagano pritisnite kozicu kako biste je rastvorili i izravnali.
Pomiješajte pola količine maslaca, pola količine češnjaka, sav chilli i koricu limuna i prstohvat soli u malenoj posudi, dok se ne sjedine. Kistom nanesite maslac na meso kozica, nekoliko sati prije pripreme i ostavite u hladnjaku.
U mužaru zgnječite preostali češnjak s malo soli i dodajte peršin i origano. Gnječite dok se mješavina ne pretvori u pastu i umiješajte maslac.
Zagrijte roštilj na visokoj temperaturi. Na jednoj strani roštilja prepecite kruh od kiselog tijesta minutu ili dvije na svakoj strani, dok se ne tostira. Na drugoj strani roštilja, ispecite kozice s oklopom prema dolje, 30 sekundi do 1 minutu, ili dok oklop ne počne mijenjati boju i meso ne poprimi bijelu boju.
Premažite maslac sa začinskim biljem preko vrućeg kiselog tijesta. Poslužite s kozicama i limunom.
Sastojci
- 4 kriške kruha od kiselog tijesta, debelo narezane
- 12 velikih zelenih kozica (kozica bodljikava), bez glave (po želji)
- 100g maslaca, omekšalog
- 1/2 žličice mljevene crvene chilli papričice
- 2 režnja češnjaka, mljevenog
- Korica od ½ limuna plus limun narezan na kriške, za posluživanje
- Prstohvat soli
- 1 žličica suhog origana
- Šaka peršinovog lišća
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom