Zarežite kozice oštrim nožem i pažljivo razrežite trbušnu stranu svake kozice, kako ne biste prerezali do leđa. Ostavite rep. Nožićem odstranite iznutrice. Lagano pritisnite kozicu kako biste je rastvorili i izravnali.

Pomiješajte pola količine maslaca, pola količine češnjaka, sav chilli i koricu limuna i prstohvat soli u malenoj posudi, dok se ne sjedine. Kistom nanesite maslac na meso kozica, nekoliko sati prije pripreme i ostavite u hladnjaku.

U mužaru zgnječite preostali češnjak s malo soli i dodajte peršin i origano. Gnječite dok se mješavina ne pretvori u pastu i umiješajte maslac.

Zagrijte roštilj na visokoj temperaturi. Na jednoj strani roštilja prepecite kruh od kiselog tijesta minutu ili dvije na svakoj strani, dok se ne tostira. Na drugoj strani roštilja, ispecite kozice s oklopom prema dolje, 30 sekundi do 1 minutu, ili dok oklop ne počne mijenjati boju i meso ne poprimi bijelu boju.

Premažite maslac sa začinskim biljem preko vrućeg kiselog tijesta. Poslužite s kozicama i limunom.

Sastojci

  • 4 kriške kruha od kiselog tijesta, debelo narezane
  • 12 velikih zelenih kozica (kozica bodljikava), bez glave (po želji)
  • 100g maslaca, omekšalog
  • 1/2 žličice mljevene crvene chilli papričice
  • 2 režnja češnjaka, mljevenog
  • Korica od ½ limuna plus limun narezan na kriške, za posluživanje
  • Prstohvat soli
  • 1 žličica suhog origana
  • Šaka peršinovog lišća

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve