Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

Sastojci

  • tri do četiri mrkve
  • jedna crvena paprika
  • jedan komorač
  • dvije glavice ljutike
  • 0,5 l alkoholnog octa (omjer octa i vode; 1:3)
  • 1,5 l vode
  • tri pune žlice soli
  • crni papar u zrnu
  • lovorov list

Priprema

  • 1. Operite povrće.
  • 2. Očistite papriku; uklonite sjemenke.
  • 3. Narežite je na četiri dijela; na četvrtine
  • 4. Uklonite zelenilo dio s komorača.
  • 5. Uzmite lonac.
  • 6. U lonac ulijte vodu.
  • 7. Stavite povrće u lonac.
  • 8. Pustite da prokuha.
  • 9. Uzmite lonac.
  • 10. U lonac ulijte litru octa i tri litre vode.
  • 11. Posolite, dodajte crni papar u zrnu i dva lista lovora.
  • 12. Pustite da prokuha.
  • 13. Za četiri minute povrće će biti blanširano.
  • 14. Povrće pažljivo izvadite iz vode.
  • 15. Pripremite čistu staklenku.
  • 16. U staklenku stavite komorač, malo mrkve, crne mrkve. Staklenku možete malo nagnuti kako biste je lakše napunili.
  • 17. Dodajte lovorov list.
  • 18. Staklenku napunite vodom s octom do vrha i odmah zatvorite.
  • 19. Nema potrebe pasterizirati staklenke s povrćem, ali ako se bojite kontaminacije ili niste sigurni da će staklenke izdržati, staklenke možete pasterizirati na 80°C 20 minuta. No, nema potrebe, naravno, ako sve radite ispravno i u sterilnim uvjetima.
  • 20. Ukiseljeno povrće čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Povezani recepti

Vidi sve