Način pripreme:

  1. Operite povrće.
  2. Očistite papriku; uklonite sjemenke.
  3. Narežite je na četiri dijela; na četvrtine
  4. Uklonite zelenilo dio s komorača.
  5. Uzmite lonac.
  6. U lonac ulijte vodu.
  7. Stavite povrće u lonac.
  8. Pustite da prokuha.
  9. Uzmite lonac.
  10. U lonac ulijte litru octa i tri litre vode.
  11. Posolite, dodajte crni papar u zrnu i dva lista lovora.
  12. Pustite da prokuha.
  13. Za četiri minute povrće će biti blanširano.
  14. Povrće pažljivo izvadite iz vode.
  15. Pripremite čistu staklenku.
  16. U staklenku stavite komorač, malo mrkve, crne mrkve. Staklenku možete malo nagnuti kako biste je lakše napunili.
  17. Dodajte lovorov list.
  18. Staklenku napunite vodom s octom do vrha i odmah zatvorite.
  19. Nema potrebe pasterizirati staklenke s povrćem, ali ako se bojite kontaminacije ili niste sigurni da će staklenke izdržati, staklenke možete pasterizirati na 80°C 20 minuta. No, nema potrebe, naravno, ako sve radite ispravno i u sterilnim uvjetima.
  20. Ukiseljeno povrće čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Sastojci

  • tri do četiri mrkve
  • jedna crvena paprika
  • jedan komorač
  • dvije glavice ljutike
  • 0,5 l alkoholnog octa (omjer octa i vode; 1:3)
  • 1,5 l vode
  • tri pune žlice soli
  • crni papar u zrnu
  • lovorov list

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve