Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode. 

Sastojci

  • 60 ml biljnog ulja
  • 2 stapke limunske trave, blago zgnječene
  • 800 ml kokosovog vrhnja
  • 1 žličica soli
  • razno povrće i tofu, npr.:
  • 2 krumpira
  • 2 mrkve
  • 200 g zelenih mahuna
  • 2 tikvice
  • 1 stručak listova gorušice
  • 1 poriluk
  • 1 pastrnjak
  • 5 tajlandskih čilija
  • 5 ljutika (ili 2 glavice luka)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 cm velik komad belacana (malezijske paste od kozica)
  • 2 cm svježeg korijena kurkume
  • 50 g sušenih škampa

Priprema

  • 1. Sastojke za začinsku pastu s malo vode u blenderu usitnite u glatku pastu.
  • 2. U velikom loncu na umjereno jakoj vatri zagrijte ulje. Pastu pirjajte oko 5 minuta da se počne razdvajati ulje. Dodajte limunsku travu i kokosovo vrhnje te oko 800 ml vode. Zakuhajte ih i posolite.
  • 3. Povrće narežite na komade željene veličine i dodajte u varivo. Varivo krčkajte oko 20 minuta da povrće omekša pa ga poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve