Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recept iz: Adam Liaw
Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode.
Sastojci
- 60 ml biljnog ulja
- 2 stapke limunske trave, blago zgnječene
- 800 ml kokosovog vrhnja
- 1 žličica soli
- razno povrće i tofu, npr.:
- 2 krumpira
- 2 mrkve
- 200 g zelenih mahuna
- 2 tikvice
- 1 stručak listova gorušice
- 1 poriluk
- 1 pastrnjak
- 5 tajlandskih čilija
- 5 ljutika (ili 2 glavice luka)
- 2 češnja češnjaka
- 1 cm velik komad belacana (malezijske paste od kozica)
- 2 cm svježeg korijena kurkume
- 50 g sušenih škampa
Priprema
- 1. Sastojke za začinsku pastu s malo vode u blenderu usitnite u glatku pastu.
- 2. U velikom loncu na umjereno jakoj vatri zagrijte ulje. Pastu pirjajte oko 5 minuta da se počne razdvajati ulje. Dodajte limunsku travu i kokosovo vrhnje te oko 800 ml vode. Zakuhajte ih i posolite.
- 3. Povrće narežite na komade željene veličine i dodajte u varivo. Varivo krčkajte oko 20 minuta da povrće omekša pa ga poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Luke Nguyen
Vegetarijanski stir-fry sa staklenim rezancima
Recepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima
Recepti Adam Liaw
Ondeh ondeh
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa