Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 staklenka listova vinove loze
- 200 g bulgura
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 2 pečene crvene paprike
- 50 g sušenih rajčica iz staklenke
- 2 – 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 žlica melase od šipka
- 1 prstohvat listova metvice
- 1/4 vezice peršina
- Sol i papar po želji
- Jogurt i sjemenke nara za posluživanje
Priprema
- 1. Nasjeckajte pečene paprike, sušene rajčice, luk, češnjak i peršin.
- 2. Pirjajte luk i češnjak u zagrijanom maslinovom ulju i malo ih posolite. Dodajte bulgur, promiješajte i ulijte 200 ml vode.
- 3. Začinite koncentratom rajčice, melasom, metvicom, solju i paprom pa dodajte nasjeckane paprike.
- 4. Kuhajte dok bulgur ne omekša i upije tekućinu pa dodajte rajčice i peršin. Uklonite s vatre.
- 5. Stavite nadjev u listove i zamotajte ih. U posudi ih prelijte toplom vodom do njihove ravnine. Poklopite i kuhajte oko 30 - 40 minuta na slaboj vatri.
- 6. Poslužite toplo ili hladno s jogurtom i sjemenkama šipka.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Justine Schofield
Otvoreni sendvič s krastavcem i inćunima
Recepti Luke Nguyen
Vegetarijanski stir-fry sa staklenim rezancima
Recepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima
Recepti Adam Liaw
Ondeh ondeh