Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 1 staklenka listova vinove loze
  • 200 g bulgura
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 pečene crvene paprike
  • 50 g sušenih rajčica iz staklenke
  • 2 – 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 žlica melase od šipka
  • 1 prstohvat listova metvice
  • 1/4 vezice peršina
  • Sol i papar po želji
  • Jogurt i sjemenke nara za posluživanje

Priprema

  • 1. Nasjeckajte pečene paprike, sušene rajčice, luk, češnjak i peršin.
  • 2. Pirjajte luk i češnjak u zagrijanom maslinovom ulju i malo ih posolite. Dodajte bulgur, promiješajte i ulijte 200 ml vode.
  • 3. Začinite koncentratom rajčice, melasom, metvicom, solju i paprom pa dodajte nasjeckane paprike.
  • 4. Kuhajte dok bulgur ne omekša i upije tekućinu pa dodajte rajčice i peršin. Uklonite s vatre.
  • 5. Stavite nadjev u listove i zamotajte ih. U posudi ih prelijte toplom vodom do njihove ravnine. Poklopite i kuhajte oko 30 - 40 minuta na slaboj vatri.
  • 6. Poslužite toplo ili hladno s jogurtom i sjemenkama šipka.

Povezani recepti

Vidi sve