Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- 3-4 tikvice srednje veličine, narezane na komade od 2-3 cm
- 2-3 buče, narezane na kocke
- ¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sok ½ limuna
- 2 češnja češnjaka, zgnječeni
- 2-3 grančice peršina, stabljike sitno nasjeckane, listovi narezani
- 4 jaja
- Sol i papar
- Poslužiti uz:
- Hrskavi kruh
- Kozji sir
Priprema
- Ugrijte lončić s vodom do vrenja i oprezno ubacite jaja. Kuhajte ih 7 minuta ili koliko želite. Properite pod hladnom vodom i ogulite.
- Ugrijte ulje u tavi za sotiranje i dodajte češnjak, tikvice, buču, limunov sok, sol i papar. Nakon 2-3 minute poklopite, pa kuhajte još 8-10 minuta da se malo smekša. Dodajte peršin i promiješajte.
- Poslužite pirjane tikvice u plitku zdjelu, dodajte kozji sir i jaja na vrh. Poslužite s hrskavim kruhom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Otvoreni sendvič s krastavcem i inćunima
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Luke Nguyen
Vegetarijanski stir-fry sa staklenim rezancima
Recepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima
Recepti Adam Liaw
Ondeh ondeh