Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

Sastojci

  • 2 žlice ulja od kikirikija
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 1 šaka narezanog kineskog kupusa
  • 1 šaka klica graha
  • ½ šalice klica kineskog vlasca
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica svijetlog soja umaka
  • 1 žličica ulja od čilija iz Yunnana
  • 250 g rižinih rezanaca
  • 2 ukiseljena čiija, narezana
  • 2 žlice češnjakove vode
  • 2 mlada luka, narezana
  • 2 žlice sušenih ljuskica čilija
  • ½ šalice ulja od kikirikija
  • 1 žlica sezamova ulja

Priprema

  • 1. Za ulje od čilija, sipajte sušene ljuskice čilija u zdjelu. Zagrijte ulje od kikrikija na 170°C i kad se malo ohladi, prelijte ga po čiliju. Ostavite ga po strani pa kasnije prelijte sezamovim uljem.
  • 2. Jako zagrijte wok ili tavu. Ulijte ulje od kikirikija, dodajte češnjak pa pirjajte dok ne otpusti mirise. Stavite kupus, klice graha i kineskog vlasca pa pirjajte jednu minutu.
  • 3. Začinite solju i sojinim umakom pa promiješajte. Ulijte ulje od čilija pa pirjajte još minutu.
  • 4. Stavite rezance i još malo pirjajte. Dodajte vodu od čilija i češnjaka pa nastavite pirjati. Na kraju pospite mladim lukom.
  • 5. Poslužite na pladnju i ukrasite s još mladog luka.

Povezani recepti

Vidi sve