Otvoreni sendvič s krastavcem i inćunima
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje, za plitko prženje
- ½ štruce kruha od kiselog tijesta starog 2 dana narezane na 8 štapića debljine prsta, kora uklonjena
- 8 kvalitetnih inćuna (ja volim Ortiz)
- 1 mali krastavac (ili 3 baby qukea), tanko narezan na kolutove
- 1 jušna žlica caster šećera
- 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
- 1 jušna žlica pahuljica soli
- 1 mladi luk, tanko narezan na kolutove
- Prstohvat svježe narezanog vlasca
Priprema
- Za kisele krastavce, pomiješajte šećer, ocat, sol, i promiješajte da se rastopi. Dodajte krastavac, luk i pomiješajte. Ostavite na 5-10 minuta.
- Ugrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite štapiće kruha dok ne budu hrskavi i zlatni. Ocijedite na papirnatom ručniku.
- Ocijedite krastavce od tekućine za ukiseljavanje. Na kruh stavite red krastavaca, pa inćune, luk i vlasac.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Luke Nguyen
Vegetarijanski stir-fry sa staklenim rezancima
Recepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima
Recepti Adam Liaw
Ondeh ondeh