Pati Jinich rođena je i odrasla u Meksiku. Dolazi iz obitelji kuhara pa se može reći da joj je strast prema kuhinji usađena od rođenja.

Sastojci

  • 70 g keksa Maria smljevenih u sitne mrvice, oko 260 g mrvica keksa
  • 8 žlica rastopljenog neslanog maslaca
  • 64 g granuliranog šećera, podijeljenog
  • 1/2 žlice košer ili morske soli
  • 1 veliki zreli mango, oguljen, izvađene srži i narezan na komade (oko 140 g)
  • 78 ml svježe cijeđenog soka limete
  • 3 žutanjka
  • 1 limenka od 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 236 ml punomasnog vrhnja, podijeljeno
  • 59 ml kokosovog vrhnja

Priprema

  • 1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija.
  • 2. U zdjeli miksera ili u srednje velikoj zdjeli za miješanje, izblendajte ili izmiksajte smrvljene kekse, maslac, 32 g šećera, dodajte sol pa neka se sve sasvim prožmu.
  • 3. Utisnite smjesu u lim za tortu promjera 22 cm tako da se dno i stjenke sasvim prekriju.
  • 4. Stavite na lim za pečenje i pecite 10 minuta.
  • 5. Izvadite iz pećnice skupa s limom i ohladite na rešetki dok ne bude spremno za upotrebu.
  • 6. Dodajte komade manga i sok limete u blender i blendajte dok smjesa ne postane jako glatka.
  • 7. Dodajte žumanjke i preostalih 32 g. šećera te izmiksajte nekoliko puta da se poveže.
  • 8. Dok blender radi, polako ulijevajte zaslađeno kondenzirano mlijeko dok se ne poveže.
  • 9. Ulijte smjesu u ohlađeni kalup torte i pecite 20 do 25 minuta ili dok se sredina ne slegne.
  • 10. Pustite da se ohladi na sobnu temperaturu na rešetki, a zatim je hladite u hladnjaku barem 1 sat prije posluživanja.
  • 11. Dok se tortica hladi u maloj zdjeli istucite kokosovo vrhnje i 2 žlice punomasnog vrhnja dok se kokosovo vrhnje ne rastopi.
  • 12. Dodajte smjesu kokosa i preostalo gusto vrhnje u zdjelu stajaćeg miksera te istucite nastavkom za tučenje.
  • 13. Tucite dok se ne počnu oblikovati mekani vršci.
  • 14. Ohladite dok ne bude spremno za posluživanje.
  • 15. Kad bude spremno za posluživanje, izvadite torticu iz lima i prekrijte je s tučenim vrhnjem s kokosom. Narežite i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve