Povezane emisije:Za Patinim meksičkim stolomUključite se: Subota 24 Listopad u 06:25 | Subota 24 Listopad u 06:50

Opis

Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija.

U zdjeli miksera ili u srednje velikoj zdjeli za miješanje, izblendajte ili izmiksajte smrvljene kekse, maslac, 32 g šećera, dodajte sol pa neka se sve sasvim prožmu. Utisnite smjesu u lim za tortu promjera 22 cm tako da se dno i stjenke sasvim prekriju. Stavite na lim za pečenje i pecite 10 minuta. Izvadite iz pećnice skupa s limom i ohladite na rešetki dok ne bude spremno za upotrebu.

Dodajte komade manga i sok limete u blender i blendajte dok smjesa ne postane jako glatka. Dodajte žumanjke i preostalih 32 g. šećera te izmiksajte nekoliko puta da se poveže. Dok blender radi, polako ulijevajte zaslađeno kondenzirano mlijeko dok se ne poveže. Ulijte smjesu u ohlađeni kalup torte i pecite 20 do 25 minuta ili dok se sredina ne slegne. Pustite da se ohladi na sobnu temperaturu na rešetki, a zatim je hladite u hladnjaku barem 1 sat prije posluživanja.

Dok se tortica hladi. u maloj zdjeli istucite kokosovo vrhnje i 2 žlice punomasnog vrhnja dok se kokosovo vrhnje ne rastopi. Dodajte smjesu kokosa i preostalo gusto vrhnje u zdjelu stajaćeg miksera te istucite nastavkom za tučenje. Tucite dok se ne počnu oblikovati mekani vršci. Ohladite dok ne bude spremno za posluživanje.

Kad bude spremno za posluživanje, izvadite torticu iz lima i prekrijte je s tučenim vrhnjem s kokosom. Narežite i poslužite.

Sastojci

  • 70 g keksa Maria smljevenih u sitne mrvice, oko 260 g mrvica keksa
  • 8 žlica rastopljenog neslanog maslaca
  • 64 g granuliranog šećera, podijeljenog
  • 1/2 žlice košer ili morske soli
  • 1 veliki zreli mango, oguljen, izvađene srži i narezan na komade (oko 140 g)
  • 78 ml svježe cijeđenog soka limete
  • 3 žutanjka
  • 1 limenka od 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 236 ml punomasnog vrhnja, podijeljeno
  • 59 ml kokosovog vrhnja

Povezani recepti