Tanka pita s lješnjacima

Način pripreme:

1. Za tijesto istresite brašno na dasku i napravite udubinu u sredini. Po brašnu pospite prašak za pecivo i sol. U udubinu stavite meki maslac, šećer u prahu i malo prethodno istučenog jaja. Pomiješajte sastojke i umijesite glatko tijesto. Tijesto omotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.

2. Za pastu od lješnjaka uzmite jednaku količinu cijelih oguljenih lješnjaka i šećera, dodajte bjelanjak i fino sameljite.

3. Za nugat  u lim, pokriven papirom za pečenje, stavite čitave oguljene lješnjake, šećer i bjelanjak. Promiješajte sastojke i rasporedite ih. Ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta. Kada se nugat stvrdne, narežite ga na sitno.

3. Za švicarsku kremu prvo pripremite slastičarsku kremu i ohladite je. Istucite vrhnje mikserom, ali ne jako gusto. Dodajte ohlađenu slastičarsku kremu i miješajte dok ne postane homogena. Kremu stavite u špricu s glatkim završetkom.

4. Razvaljajte tijesto po pobrašnjenoj dasci. Namastite okrugli lim za pitu i prenesite u njega tijesto. Rasporedite ga po dnu i stijenkama i probušite na nekoliko mjesta. Izlijte pastu od lješnjaka i ravnomjerno je rasporedite. Ispecite pitu u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

5. Ohlađenu pitu stavite na poslužavnik i na nju nanesite gust sloj švicarske kreme. Gore stavite nugat. 

Sastojci

  • Za tijestoZa pastu za lješnjaka150 g oguljenih lješnjaka 150 g šećera 1 bjelanjakZa švicarsku kremu1 štapić vanilije 250 ml svježeg mlijeka 75 g šećera 2 žumanjka 1 žlica brašna 150 ml tekućeg vrhnjaZa nugat150 g oguljenih lješnjaka 50 g šećera 1 bjelanjak

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve