Streuseltaler
Recept iz: Rudolph van Veen
Sastojci
- Tijesto
- 70 ml mlijeka
- pola vrećice suhog kvasca (35 g)
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 30 g šećera
- 25 g maslaca
- pola jaja
- Drobljenac
- pola štapića vanilije
- 250 g brašna
- 200 g maslaca
- 200 g šećera
- Ukrasna glazura
- 3 žlice šećera u prahu
- malo vode
Priprema
- Tijesto
- Zagrijte mlijeko tako da bude mlako i u njemu otopite kvasac. Napravite rupu u brašnu i sol pospite po rubu. U rupi umiješajte šećer, maslac, jaje i smjesu s kvascem. Postupno dodajte brašno i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Pokrijte ga i pustite neka se oko 20 minuta diže na sobnoj temperaturi u zdjeli koju ste prethodno pobrašnili.
- Drobljenac
- Po duljini prepolovite štapić vanilije i izvadite sjemenke. Mijesite sjemenke vanilije, brašno, maslac i šećer dok ne dobijete mrvice.
- Postupak
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Još malo mijesite dizano tijesto i potom ga podijelite na 6 jednakih dijelova. Kuglice od tijesta razvaljajte tako da budu ravne i pospite ih drobljencem. Stavite kolačiće na lim za pečenje pokriven papirom za pečenje i pecite oko 18 minuta dok kolačići ne poprime zlatnosmeđu boju.
- Ukrasna glazura
- Šećer u prahu miješajte s vodom dok ne dobijete rijetku glazuru. Pečene kolačiće premažite glazurom.
- Dodatne potrepštine
- Lim za pečenje, papir za pečenje, kist.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Keksi mame Emmy
Recepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi punjeni ganacheom
Recepti Silvia Colloca
Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri