Streuseltaler
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema
Tijesto
Zagrijte mlijeko tako da bude mlako i u njemu otopite kvasac. Napravite rupu u brašnu i sol pospite po rubu. U rupi umiješajte šećer, maslac, jaje i smjesu s kvascem. Postupno dodajte brašno i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Pokrijte ga i pustite neka se oko 20 minuta diže na sobnoj temperaturi u zdjeli koju ste prethodno pobrašnili.
Drobljenac
Po duljini prepolovite štapić vanilije i izvadite sjemenke. Mijesite sjemenke vanilije, brašno, maslac i šećer dok ne dobijete mrvice.
Postupak
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Još malo mijesite dizano tijesto i potom ga podijelite na 6 jednakih dijelova. Kuglice od tijesta razvaljajte tako da budu ravne i pospite ih drobljencem. Stavite kolačiće na lim za pečenje pokriven papirom za pečenje i pecite oko 18 minuta dok kolačići ne poprime zlatnosmeđu boju.
Ukrasna glazura
Šećer u prahu miješajte s vodom dok ne dobijete rijetku glazuru. Pečene kolačiće premažite glazurom.
Dodatne potrepštine
Lim za pečenje, papir za pečenje, kist.
Sastojci
- Tijesto 70 ml mlijeka 05 vrećice suhog kvasca (35 g) 150 g brašna prstohvat soli 30 g šećera 25 g maslaca 05 jajaDrobljenac 05 štapića vanilije 250 g brašna 200 g maslaca 200 g šećeraUkrasna glazura3 žlice šećera u prahu malo vode
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići
Recepti Rudolph van Veen
Flammkuchen
Recepti Rudolph van Veen
Desertna pizza s voćem
Recepti Rudolph van Veen
Mini kolači od limunade
Recepti Rudolph van Veen
Medvjeđi kolači
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recepti Rudolph van Veen
Biskvit (plata s voćem)
Recepti Rudolph van Veen
Schwarzwald torta
Recepti Rudolph van Veen
Portugalska rolada
Recepti Rudolph van Veen
Tiramisu s jagodama