Streuseltaler

Sastojci

  • Tijesto
  • 70 ml mlijeka
  • pola vrećice suhog kvasca (35 g)
  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • 30 g šećera
  • 25 g maslaca
  • pola jaja
  • Drobljenac
  • pola štapića vanilije
  • 250 g brašna
  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • Ukrasna glazura
  • 3 žlice šećera u prahu
  • malo vode

Priprema

  • Tijesto
  • Zagrijte mlijeko tako da bude mlako i u njemu otopite kvasac. Napravite rupu u brašnu i sol pospite po rubu. U rupi umiješajte šećer, maslac, jaje i smjesu s kvascem. Postupno dodajte brašno i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Pokrijte ga i pustite neka se oko 20 minuta diže na sobnoj temperaturi u zdjeli koju ste prethodno pobrašnili.
  • Drobljenac
  • Po duljini prepolovite štapić vanilije i izvadite sjemenke. Mijesite sjemenke vanilije, brašno, maslac i šećer dok ne dobijete mrvice.
  • Postupak
  • Zagrijte pećnicu na 180 °C. Još malo mijesite dizano tijesto i potom ga podijelite na 6 jednakih dijelova. Kuglice od tijesta razvaljajte tako da budu ravne i pospite ih drobljencem. Stavite kolačiće na lim za pečenje pokriven papirom za pečenje i pecite oko 18 minuta dok kolačići ne poprime zlatnosmeđu boju.
  • Ukrasna glazura
  • Šećer u prahu miješajte s vodom dok ne dobijete rijetku glazuru. Pečene kolačiće premažite glazurom.
  • Dodatne potrepštine
  • Lim za pečenje, papir za pečenje, kist.

Povezani recepti

Vidi sve