Opis
Priprema
Tijesto
Zagrijte mlijeko tako da bude mlako i u njemu otopite kvasac. Napravite rupu u brašnu i sol pospite po rubu. U rupi umiješajte šećer, maslac, jaje i smjesu s kvascem. Postupno dodajte brašno i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Pokrijte ga i pustite neka se oko 20 minuta diže na sobnoj temperaturi u zdjeli koju ste prethodno pobrašnili.
Drobljenac
Po duljini prepolovite štapić vanilije i izvadite sjemenke. Mijesite sjemenke vanilije, brašno, maslac i šećer dok ne dobijete mrvice.
Postupak
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Još malo mijesite dizano tijesto i potom ga podijelite na 6 jednakih dijelova. Kuglice od tijesta razvaljajte tako da budu ravne i pospite ih drobljencem. Stavite kolačiće na lim za pečenje pokriven papirom za pečenje i pecite oko 18 minuta dok kolačići ne poprime zlatnosmeđu boju.
Ukrasna glazura
Šećer u prahu miješajte s vodom dok ne dobijete rijetku glazuru. Pečene kolačiće premažite glazurom.
Dodatne potrepštine
Lim za pečenje, papir za pečenje, kist.
Sastojci
Tijesto
- 70 ml mlijeka
- 0
- 5 vrećice suhog kvasca (3
- 5 g)
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 30 g šećera
- 25 g maslaca
- 0
- 5 jaja
Drobljenac
- 0
- 5 štapića vanilije
- 250 g brašna
- 200 g maslaca
- 200 g šećera
Ukrasna glazura
- 3 žlice šećera u prahu
- malo vode