Streuseltaler

Priprema

 

Tijesto

Zagrijte mlijeko tako da bude mlako i u njemu otopite kvasac. Napravite rupu u brašnu i sol pospite po rubu. U rupi umiješajte šećer, maslac, jaje i smjesu s kvascem. Postupno dodajte brašno i mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Pokrijte ga i pustite neka se oko 20 minuta diže na sobnoj temperaturi u zdjeli koju ste prethodno pobrašnili.

 

Drobljenac

Po duljini prepolovite štapić vanilije i izvadite sjemenke. Mijesite sjemenke vanilije, brašno, maslac i šećer dok ne dobijete mrvice.

 

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Još malo mijesite dizano tijesto i potom ga podijelite na 6 jednakih dijelova. Kuglice od tijesta razvaljajte tako da budu ravne i pospite ih drobljencem. Stavite kolačiće na lim za pečenje pokriven papirom za pečenje i pecite oko 18 minuta dok kolačići ne poprime zlatnosmeđu boju.

 

Ukrasna glazura

Šećer u prahu miješajte s vodom dok ne dobijete rijetku glazuru. Pečene kolačiće premažite glazurom.

 

Dodatne potrepštine

Lim za pečenje, papir za pečenje, kist.


Sastojci

  • Tijesto 70 ml mlijeka 05 vrećice suhog kvasca (35 g) 150 g brašna prstohvat soli 30 g šećera 25 g maslaca 05 jajaDrobljenac 05 štapića vanilije 250 g brašna 200 g maslaca 200 g šećeraUkrasna glazura3 žlice šećera u prahu malo vode

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve