Keksi punjeni ganacheom
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 195 g slatkog vrhnja, 35 % mliječne masti
- 1 naranča, korica
- ½ žličice paste od vanilije
- 430 g visokokvalitetne mliječne čokolade, koverture s 33 % kakaovog maslaca
- 100 g sirovog šećera
- 165 g smeđeg šećera
- 1 žličica morske soli
- 115 g neslanog maslaca, omekšanog
- 1 jaje
- 1 žličica paste od vanilije
- 155 g glatkog brašna
- ½ žličice sode bikarbone
- 110 g visokokvalitetne mliječne čokolade, koverture s 33 % kakaovog maslaca, grubo narezane
- 110 g visokokvalitetne tamne čokolade, koverture s 54 % kakaovog maslaca, grubo narezane
- 90 g kukuruznih pahuljica, zdrobljenih
Priprema
- 1. U loncu zakuhajte vrhnje, koricu naranče i vaniliju.
- 2. U međuvremenu, u zdjelu isipajte mliječnu čokoladu.
- 3. Kad vrhnje zavri, cjedilom ga procijedite preko čokolade. Miješajte ih dok potpuno ne otopite čokoladu i sjedinite je s vrhnjem.
- 4. Ganache pokrijte prianjajućom folijom tako da dodiruje površinu ganachea. Prije nego što ga premjestite u slastičarsku vrećicu, 2 ga do 3 sata hladite na sobnoj temperaturi.
- 5. Pećnicu s kruženjem zraka zagrijte na 170 ˚C.
- 6. U posudi samostojećeg miksera plosnatom mutilicom glatko umiješajte sirovi šećer, smeđi šećer, sol i maslac.
- 7. Dodajte jaje i vaniliju. Sjedinite ih mikserom.
- 8. Usipajte prosijano brašno i sodu bikarbonu. Sjedinite ih mikserom.
- 9. Umiješajte grubo nasjeckanu mliječnu čokoladu, tamnu čokoladu i zdrobljene kukuruzne pahuljice.
- 10. Tijesto za kekse 1 sat hladite u hladnjaku.
- 11. Žličicom grabite grumene tijesta i s razmakom od otprilike 40 mm slažite na lim obložen papirom za pečenje. Laganim ih pritiskom blago spljoštite.
- 12. Pecite ih 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
- 13. Izvadite ih iz pećnice i u limu za pečenje ostavite hladiti na sobnoj temperaturi.
- 14. Odrežite vrh slastičarske vrećice napunjene ganachem od naranče.
- 15. Ganache istisnite na dno svakog drugog keksa, pa kekse spojite u sendvič.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Silvia Colloca
Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri
Recepti Martha Stewart
Prhki sendvič keksi od badema
Recepti Martha Stewart
KolačIći s glazurom od limuna i đumbira