Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recept iz: Silvia Colloca
Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.
Sastojci
- 2 bjelanjka, sobne temperature
- 130 g kristalnog šećera, dodatni šećer za valjanje
- 250 g (1 šalica i 2 žlice) brašna od lješnjaka (mljevenih prženih lješnjaka)
- 2 žlice espressa
- 1 žličica kakaa u prahu
- gumbići tamne čokolade ili zrnca kave prelivena čokoladom
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
- 2. Bjelanjke, šećer, lješnjake i kakao u prahu stavite u zdjelu, ulijte espresso i miješanjem ih povežite u ljepljivu smjesu.
- 3. Od tijesta oblikujte loptice veličine oraha i svaku uvaljajte u šećer.
- 4. U središte svake loptice lagano gurnite kažiprst da napravite malu udubinu. U svaku udubinu stavite dva gumbića čokolade ili zrnca kave prelivena čokoladom.
- 5. Oblikovane amarette slažite na pleh obložen papirom za pečenje i 30 minuta hladite u hladnjaku.
- 6. Pecite ih 15-18 minuta ili dok amaretti blago ne popucaju, ali ostanu meki. Pečeni su kad dno keksića postane tvrdo i rumeno.
- 7. Ohladite ih na sobnoj temperaturi i poslužite uz kavu, gelato, vruću čokoladu ili, ako se osjećate odvažno, čašicu oštre grappe.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Keksi mame Emmy
Recepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi punjeni ganacheom
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri
Recepti Martha Stewart
Prhki sendvič keksi od badema