Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.

Sastojci

  • 2 bjelanjka, sobne temperature
  • 130 g kristalnog šećera, dodatni šećer za valjanje
  • 250 g (1 šalica i 2 žlice) brašna od lješnjaka (mljevenih prženih lješnjaka)
  • 2 žlice espressa
  • 1 žličica kakaa u prahu
  • gumbići tamne čokolade ili zrnca kave prelivena čokoladom

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
  • 2. Bjelanjke, šećer, lješnjake i kakao u prahu stavite u zdjelu, ulijte espresso i miješanjem ih povežite u ljepljivu smjesu.
  • 3. Od tijesta oblikujte loptice veličine oraha i svaku uvaljajte u šećer.
  • 4. U središte svake loptice lagano gurnite kažiprst da napravite malu udubinu. U svaku udubinu stavite dva gumbića čokolade ili zrnca kave prelivena čokoladom.
  • 5. Oblikovane amarette slažite na pleh obložen papirom za pečenje i 30 minuta hladite u hladnjaku.
  • 6. Pecite ih 15-18 minuta ili dok amaretti blago ne popucaju, ali ostanu meki. Pečeni su kad dno keksića postane tvrdo i rumeno.
  • 7. Ohladite ih na sobnoj temperaturi i poslužite uz kavu, gelato, vruću čokoladu ili, ako se osjećate odvažno, čašicu oštre grappe.

Povezani recepti

Vidi sve