Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 1 gotovo prhko tijesto
  • 6 jaja
  • 220 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g creme fraichea
  • 50 g parmezana
  • 160 g slanine
  • Šaka majčine dušice
  • Šaka vlasca

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 190 ºC.
  • 2. Obložite kalup prhkim tijestom. Neka slobodno prelazi rub pa tijesto utisnite prstima u sve dijelove kalupa.
  • 3. Na tijesto stavite papir za pečenje pa ga napunite grahom. Pecite u pećnici oko 20 minuta a zatim izvadite papir i grah. Vratite u pećnicu na još 10 minuta da sve dobije podjednaku zlatnosmeđu boju.
  • 4. Pustite da se tijesto malo ohladi pa obrežite višak pomoću ribeža kako biste dobili oštre rubove.
  • 5. Za nadjev, u tavici ispržite kockice slanine a višak masnoće ulijte u zdjelu. Kad se malo ohladi, dodajte vrhnje, creme fraiche, jaja i parmezan pa sve dobro promiješajte.
  • 6. Začinite solju i crnim paprom. Nasjeckajte vlasac i majčinu dušicu pa ih umiješajte u nadjev.
  • 7. Izlijte ga do vrha pečenog kalupa i pažljivo stavite da se peče na 190 ºC oko 20 – 25 minuta dok se ne slegne i poprimi zlatnosmeđu boju. Kad se ohladi na sobnu temperaturu, izrežite i poslužite uz miješanu salatu.

Povezani recepti

Vidi sve