Quiche lorraine
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 1 gotovo prhko tijesto
- 6 jaja
- 220 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g creme fraichea
- 50 g parmezana
- 160 g slanine
- Šaka majčine dušice
- Šaka vlasca
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 190 ºC.
- 2. Obložite kalup prhkim tijestom. Neka slobodno prelazi rub pa tijesto utisnite prstima u sve dijelove kalupa.
- 3. Na tijesto stavite papir za pečenje pa ga napunite grahom. Pecite u pećnici oko 20 minuta a zatim izvadite papir i grah. Vratite u pećnicu na još 10 minuta da sve dobije podjednaku zlatnosmeđu boju.
- 4. Pustite da se tijesto malo ohladi pa obrežite višak pomoću ribeža kako biste dobili oštre rubove.
- 5. Za nadjev, u tavici ispržite kockice slanine a višak masnoće ulijte u zdjelu. Kad se malo ohladi, dodajte vrhnje, creme fraiche, jaja i parmezan pa sve dobro promiješajte.
- 6. Začinite solju i crnim paprom. Nasjeckajte vlasac i majčinu dušicu pa ih umiješajte u nadjev.
- 7. Izlijte ga do vrha pečenog kalupa i pažljivo stavite da se peče na 190 ºC oko 20 – 25 minuta dok se ne slegne i poprimi zlatnosmeđu boju. Kad se ohladi na sobnu temperaturu, izrežite i poslužite uz miješanu salatu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Falafeli s baba ganoushem
Recepti Kedgeree
Recepti Michel Albert Roux
Francuski topli sendviči Croque Monsieur
Recepti Curtis Stone
Omlet od dimljenog lososa i kozjeg sira sa salatom od svježe cikle
Recepti Nico Reynolds
Doručak sa žara i smeđi umak
Recepti Nadiya Hussain
Kaša od manga i limete
Recepti Nadiya Hussain
Tost s avokadom cevicheom od rotkvica
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Justine Schofield
Tost od čokolade i banana s kikiriki maslac karamelom
Recepti Donal Skehan
Endivija sa slaninom i jajima