Francuska kuhinja
U nastavku provjerite sve naše recepte
ReceptiPita samosa
Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off. Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi va...
ReceptiPalačinke od heljde sa šampinjonima i jajetom
Za tijesto, stavite heljdu i obično brašno u zdjelu te dodajte sol i suhi kvasac. Napravite udubinu u sredini te istucite jaje u brašno. Umiješajte mlijeko i toplu vodu da biste dobili glatko tijesto....
ReceptiGulaš od zečetine s Dijon senfom
Za pripremu gulaša od zečetine, premažite komade zečetine s 2 žlice Dijon senfa. Stavite u zdjelu, prekrijte plastičnom folijom te stavite u hladnjak najmanje na 4 sata. Zagrijte polovicu pačje masti...
ReceptiTortica od borovnica
Za tijesto, stavite brašno, sol i maslac u blender i pulsirajte dok smjesa ne izgleda poput krušnih mrvica. Premjestite u zdjelu, umiješajte šećer, a zatim umiješajte jaje. Dodajte dovoljno vode da se...
ReceptiBataci punjeni gljivama i sirom
Zagrijte 20g maslaca i 1 žlicu ulja u tavi za prženje na srednjoj vatri. Dodajte šampinjone i češnjak te pirjajte oko 10 minuta dok tekućina ne ispari. Začinite solju i paprom te ostavite sa strane da...
ReceptiDagnje u umaku poulette
Rastopite maslac u velikoj tavi za umake. Dodajte slaninu i kozjak te ih pržite na srednjoj vatri dok kozjak ne omekša, ali ne poprimi boju. Dodajte timijan i jabukovaču pa kuhajte dok se tekućina ne...
ReceptiBomboni s likerom od kave
Sastojci:Ganache s likerom od kave 190 g šećera135 ml vrhnja za šlag35 g sirupa od glukoze 130 g mliječne čokolade50 ml likera od kave 5 ml viskija Oblikovanje bombona 500 g tamne čokolade D...
ReceptiKroasani
Sastojci:Tijesto za kroasane 500 g brašna280 ml vode20 g kvasca u prahu20 g šećeraprstohvat soli250 g maslaca Dodatno je potrebno: plastična folija, masni papir za pečenje, brašno za posipanje, ku...