• Quiche lorraineRecepti
    Quiche lorraine

    Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni...

  • BriošiRecepti
    Brioši

    Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu. Kirsten je predstavljala Australi...

  • Pita samosaRecepti
    Pita samosa

    Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi va...

  • Palačinke od heljde sa šampinjonima i jajetomRecepti
    Palačinke od heljde sa šampinjonima i jajetom

    Za tijesto, stavite heljdu i obično brašno u zdjelu te dodajte sol i suhi kvasac. Napravite udubinu u sredini te istucite jaje u brašno. Umiješajte mlijeko i toplu vodu da biste dobili glatko tijesto....

  • Gulaš od zečetine s Dijon senfomRecepti
    Gulaš od zečetine s Dijon senfom

    Za pripremu gulaša od zečetine, premažite komade zečetine s 2 žlice Dijon senfa. Stavite u zdjelu, prekrijte plastičnom folijom te stavite u hladnjak najmanje na 4 sata. Zagrijte polovicu pačje masti...

  • Tortica od borovnicaRecepti
    Tortica od borovnica

    Za tijesto, stavite brašno, sol i maslac u blender i pulsirajte dok smjesa ne izgleda poput krušnih mrvica. Premjestite u zdjelu, umiješajte šećer, a zatim umiješajte jaje. Dodajte dovoljno vode da se...

  • Bataci punjeni gljivama i siromRecepti
    Bataci punjeni gljivama i sirom

    Zagrijte 20g maslaca i 1 žlicu ulja u tavi za prženje na srednjoj vatri. Dodajte šampinjone i češnjak te pirjajte oko 10 minuta dok tekućina ne ispari. Začinite solju i paprom te ostavite sa strane da...

  • Dagnje u umaku pouletteRecepti
    Dagnje u umaku poulette

    Rastopite maslac u velikoj tavi za umake. Dodajte slaninu i kozjak te ih pržite na srednjoj vatri dok kozjak ne omekša, ali ne poprimi boju. Dodajte timijan i jabukovaču pa kuhajte dok se tekućina ne...