Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

Sastojci

  • 1 srednje velika cikla, svježa i oguljena
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg vlasca
  • 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg kopra
  • 1/2 žličice šećera
  • 6 velikih jaja
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice (oko 25 g) neslanog maslaca
  • 100 g tanko narezanog dimljenog lososa
  • 85 g svježeg kozjeg sira

Priprema

  • 1. Ciklu s pomoću odgovarajućeg nastavka za ribež usitnite na tanke prutiće veličine šibica pa premjestite u srednje veliku zdjelu. Umiješajte ocat, ulje, vlasac, kopar i šećer. Salatu posolite i popaprite pa odložite dok vam ne zatreba.
  • 2. U većoj zdjeli umutite jaja i vrhnje za omlet. Posolite ih.
  • 3. Četvrtastu tavu za omlete blago zagrijte na umjerenoj do slaboj vatri. Dodajte 1/2 žlice maslaca pa okretanjem tave maslacem obložite dno. Ulijte četvrtinu smjese jaja. Okrećite tavu da smjesom ravnomjerno prekrijete dno. Strugalicom za tijesto ili silikonskom lopaticom stružite zgrušanu smjesu da na dno tave iscure još tekuća jaja. Nastavite ih kuhati oko 2 minute ili dok se ne zgruša većina jaja. Površina omleta treba ostati tekuća.
  • 4. Po površini omleta razbacajte četvrtinu lososa. Pospite ga s malo sira. Uvijte omlet i premjestite ga na tanjur. Dok ne dovršite pripremu preostalih omleta, gotove omlete možete održavati toplima u pećnici zagrijanoj na 90 °C. Postupak ponavljajte dok ne napravite preostala 3 omleta.
  • 5. Omlete poslužite sa salatom od cikle.

Povezani recepti

Vidi sve