Francuski topli sendviči Croque Monsieur
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 8 kriški kruha
- 400 ml mlijeka
- 1 žlica brašna
- 2 žlice nesoljenog maslaca
- 280 g miješanih ribanih sireva
- 160 g narezane šunke (više vrsta)
- Mješavina senfa, soli, papra i muškatnog oraščića
Priprema
- 1. Lagano zapecite kriške kruha s obje strane pa jednu stranu premažite maslacem.
- 2. Za bešamel, otopite ostatak maslaca u tavici, sipajte malo brašna da napravite zapršku pa ulijte mlijeko. Miješajte neprestano da se ne stvore grudice dok umak ne zakipi.
- 3. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem pa ostavite da se kuha još 3-4 minute.
- 4. Zagrijte pećnicu na 200˚C. S malo senfa premažite stranu kriške kruha koju ste prethodno premazali maslacem. Prelijte je obilno bešamelom, ribanim sirevima i ploškama šunke. Suhu stranu druge kriške stavite na šunku i pritisnite.
- 5. Prelijte još malo bešamela po sendviču i pospite ga sirom tako da svi sendviči izgledaju podjednako.
- 6. Složite ih na lim za pečenje pa stavite u zagrijanu pećnicu na 6-8 minuta dok ne postanu hrskavi i zlatni.
- 7. Sendviče odmah poslužite s matovilcem ili kiselim krastavcima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Quiche lorraine
Recepti Falafeli s baba ganoushem
Recepti Kedgeree
Recepti Curtis Stone
Omlet od dimljenog lososa i kozjeg sira sa salatom od svježe cikle
Recepti Nico Reynolds
Doručak sa žara i smeđi umak
Recepti Nadiya Hussain
Kaša od manga i limete
Recepti Nadiya Hussain
Tost s avokadom cevicheom od rotkvica
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Justine Schofield
Tost od čokolade i banana s kikiriki maslac karamelom
Recepti Donal Skehan
Endivija sa slaninom i jajima