Kedgeree

John Torode i Lisa Faulkner pozivaju gledatelje u svoju udobnu, slatku kuhinju na sat pripreme ukusnih obroka i dobru zabavu. Uz svoju prirodnu srdačnost i kemiju, vrhunski šef i nagrađena kuharica svima žele dobrodošlicu - od profesionalnih kuhara do početnika i onih koji vole kuhati kod kuće. 

Sastojci

  • 300 ml mlijeka
  • Komadići muškata
  • 400 g dimljenog lososa, bez kostiju
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 veći luk, narezan na kockice
  • 1 žlica madras curryja u prahu
  • 180 g basmati riže
  • 75 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • Šačica nasjeckanog korijandra
  • Šačica nasjeckanog peršina
  • 3 meko kuhana jaja (bez ljuske, prepolovljena)
  • Mljeveni crni papar

Priprema

  • 1. Ulijte mlijeko u tavicu i kad zavri, dodajte komadiće muškata. Stavite losos i prelijte s malo vode ako ga mlijeko ne pokriva dovoljno. Pustite da se lagano kuha oko 10 minuta.
  • 2. Izvadite ribu i uklonite joj kožu. Provjerite da nema kostiju pa je iskidajte na komadiće dok je još topla. Održavajte mlijeko toplim.
  • 3. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje na jakoj vatri. Dodajte luk i smanjite vatru pa ga pržite dok ne omekša i postane staklast. Stavite curry u prahu pa sve pržite još nekoliko minuta. Neprekidno miješajte još 4 minute, dok mješavina ne otpusti mirise.
  • 4. Dodajte rižu i dobro promiješajte da je prožmu svi okusi.
  • 5. U mlijeko u kojem se kuhao losos ulijte 150 ml tople vode i dodajte 50 g maslaca pa ostavite da zavri.
  • 6. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte još 20 minuta dok riža ne upije svu tekućinu.
  • 7. Zatim pomiješajte ostatak maslaca, vrhnje, korijandar i peršin s komadićima dimljenog lososa. Veće komade ostavite za ukras.
  • 8. Na kraju stavite kuhana jaja i preostale komadiće ribe i sve začinite paprom.

Povezani recepti

Vidi sve