Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode. 

 

Sastojci

  • 4 komada očišćenih pilećih prsa
  • Sol
  • 1 šalica brašna
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 1 l biljnog ulja, za pohanje
  • Zelena salata, za posluživanje
  • 1 žlica biljnog ulja
  • ½ žličice sezamova ulja
  • 1 mrkva, oguljena
  • 2 deblja mlada luka
  • ½ manjeg crvenog luka
  • ½ crvene paprike
  • ½ žute paprike
  • Komad đumbira od 2 cm
  • ¼ šalice umaka od rajčice ili kečapa
  • Sok jednog limuna
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 3 žličice šećera
  • 1 žlica pilećeg temeljca
  • 1 žlica kukuruznog škroba pomiješanog s pola šalice vode

Priprema

  • 1. Zarežite pileća prsa ali pazite da ostanu u komadu, kako biste dobili jedan veliki odrezak.
  • 2. Potucite ih valjkom na debljinu od jednog centimetra i dobro posolite.
  • 3. Začinite kukuruzni škrob solju i paprom. Umutite jaja s malo mode. Stavite piletinu u brašno, jaje i mrvice.
  • 4. U woku zagrijte biljno i sezamovo ulje i stavite pržiti mrkvu, luk, paprike i đumbir oko dvije minute dok ne povenu pa dodajte umak od rajčica, sok od limuna, ocat, šećer, pileći temeljac i jednu šalicu vode da dobijete umak. Pustite da lagano kuha oko minute pa umiješajte toliko mješavine kukuruznog škroba da se zgusne.
  • 5. U drugoj tavi ili woku zagrijte biljno ulje na 170 ºC pa stavite pohati piletinu oko pet minuta dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Zatim meso izvadite da se ocijedi na rešetki.
  • 6. Pržite krumpiriće oko tri minute dok ne poprime boju pa ih ocijedite od ulja.
  • 7. Pohanu piletinu poslužite s prženim krumpirićima i povrćem sa slatko-kiselim umakom.

Povezani recepti

Vidi sve