Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Sastojci

  • 3 komada kuhanih pilećih prsa, bez kože i kostiju, prepolovljenih i narezanih na tanke ploške
  • 2 velika zrela avokada, oguljena i narezana
  • ½ limuna, samo sok
  • ½ krastavca
  • 18 malih mladih krumpira, prerezanih po dužini
  • Za dresing
  • 4 žlicesvježeg pesta od zelenog bosiljka
  • 6 žlicalight majoneze
  • ½ limuna, samo sok
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • Za posluživanje
  • 25g pinjola, tostiranih
  • Mikro salata
  • Listići bosiljka

Priprema

  • 1. Za dresing, stavite pesto, majonezu i limunov sok u veliku zdjelu, začinite solju i paprom pa sve promiješajte.Dodajte piletinu pa ponovno promiješajte. Ako je moguće, ostavite da odstoji nekoliko sati ili preko noći.
  • 2. U drugu zdjelu stavite kriške avokada, prelijte ih limunovim sokom pa promiješajte da ga avokado upije.
  • 3. Prepolovite krastavac po dužini i žličicom uklonite sjemenke pa ga tanko narežite pomoću noža za guljenje krumpira u oblik polumjeseca pa ih složite u slojeve s kriškama avokada, polovicama krumpira i piletine s pestom. Začinite solju i paprom. Ako to radite ranije, nemojte začiniti do neposredno prije posluživanja.
  • 4. Za kraj sve posipajte tostiranim pinjolima, mikro salatom i listićima bosiljka.

Povezani recepti

Vidi sve