Piletina s pestom i limunom
Recept iz: Mary Berry
Mary Berry je poznata britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica. Njena prva televizijska serija „Afternoon Plus s Judith Chalmers“ izašla je početkom 70-ih. Nakon što je rodila troje djece, nastavila je pisati knjige i snimati televizijske serije za BBC iz svog doma u Buckinghamshireu. 90-tih je čak pokrenula svoj „Aga Workshop“, kulinarsku školu kod kuće, s preko dvanaest tisuća posjetitelja tijekom šesnaest godina. Napisala preko 80 kulinarskih knjiga te nastavlja pisati svake godine prateći svoju BBC-jevu televizijsku seriju. Za svoj doprinos kulinarstvu 2012. Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.
Sastojci
- 3 komada kuhanih pilećih prsa, bez kože i kostiju, prepolovljenih i narezanih na tanke ploške
- 2 velika zrela avokada, oguljena i narezana
- ½ limuna, samo sok
- ½ krastavca
- 18 malih mladih krumpira, prerezanih po dužini
- Za dresing
- 4 žlicesvježeg pesta od zelenog bosiljka
- 6 žlicalight majoneze
- ½ limuna, samo sok
- Sol i svježe mljeveni crni papar
- Za posluživanje
- 25g pinjola, tostiranih
- Mikro salata
- Listići bosiljka
Priprema
- 1. Za dresing, stavite pesto, majonezu i limunov sok u veliku zdjelu, začinite solju i paprom pa sve promiješajte.Dodajte piletinu pa ponovno promiješajte. Ako je moguće, ostavite da odstoji nekoliko sati ili preko noći.
- 2. U drugu zdjelu stavite kriške avokada, prelijte ih limunovim sokom pa promiješajte da ga avokado upije.
- 3. Prepolovite krastavac po dužini i žličicom uklonite sjemenke pa ga tanko narežite pomoću noža za guljenje krumpira u oblik polumjeseca pa ih složite u slojeve s kriškama avokada, polovicama krumpira i piletine s pestom. Začinite solju i paprom. Ako to radite ranije, nemojte začiniti do neposredno prije posluživanja.
- 4. Za kraj sve posipajte tostiranim pinjolima, mikro salatom i listićima bosiljka.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Pileći tartiflette
Recepti Luke Nguyen
Crno sapsko pile u galangalu na žaru (ga den nuong rieng)
Recepti Luke Nguyen
Piletina pečena u đumbiru (ga ban kho gung)
Recepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Hera Te Kurapa
Hrskava piletina s narančom
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem