Piletina pečena u đumbiru (ga ban kho gung)

Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

 

Sastojci

  • 60 ml (¼ šalice) ribljeg umaka
  • 1 žličica umaka od kamenica
  • 1 žlica šećera
  • 500 g piletine, narezane na komade veličine zalogaja
  • 2 žlice tanko narezanog đumbira
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 žlice tanko narezanog češnjaka
  • 250 ml (1 šalica) pilećeg temeljca
  • 4 mlada luka, narezana na komade duljine 4 cm
  • prstohvat mljevenog crnmog papra
  • 1 dugi čili, narezan na trakice, za ukras
  • jasmin riža, za prilog

Priprema

  • 1. U zdjeli dobro pomiješajte riblji umak, umak od kamenica i šećer. Dodajte piletinu i đumbir. Utrljajte marinadu u meso.
  • 2. Poklopite i stavite u hladnjak da se marinira 20 minuta.
  • 3. Zagrijte wok ili lonac za pirjanje, pa dodajte ulja i češnjaka. Kuhajte dok ne zamiriše.
  • 4. Pojačajte vatru, pa dodajte piletinu i ispecite sa svih strana. Polijte piletinu temeljcem, ulijte preostalu marinadu i pustite da uzavre.
  • 5. Skinite nečistoću i pokrijte lonac. Stišajte vatru i pustite da krčka 15 minuta.
  • 6. Dodajte mladi luk i mljeveni crni papar, pomiješajte i kuhajte još jednu minutu.
  • 7. Prebacite u zdjelu za serviranje i ukrasite čilijem. Poslužite s jasmin rižom.

Povezani recepti

Vidi sve