Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 400 g pilećih zabataka, otkoštenih
  • 5 žlica jogurta
  • 1 veći đumbir
  • 1 crveni čili
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica garam masale
  • 1 žlica kumina
  • 2 žlica mljevenog korijandra
  • 70 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • 8 čahura kardamoma
  • 5 češanja češnjaka
  • 1 veći đumbir
  • 1 zeleni čili
  • 1 žlica garam masale
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica mljevenog korijandra
  • 1 žličica čili praha
  • 4 žlice pasirane rajčice
  • 250 ml vrhnja
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • Malo morske soli
  • Sok od limete

Priprema

  • 1. Narežite pileće zabatke na podjednake komade.
  • 2. Pomiješajte jogurt, đumbir, crveni čili, češnjak, garam masalu, kumin i korijandar i sve izmiksajte. Dobivenom mješavinom prelijte piletinu i ostavite da se marinira barem jedan sat ili preko noći.
  • 3. U zagrijanoj posudi na malo ulja kratko zapecite piletinu pa smanjite vatru.
  • 4. Stavite malo maslaca pa dodajte luk, češnjak, đumbir i zeleni čili i pirjajte nekoliko minuta da otpusti okuse.
  • 5. Dodajte ostatak začina: garam masalu, kumin, korijander, kardamom, čili prah i pasiranu rajčicu i još malo pirjajte.
  • 6. Ulijte pileći temeljac i vrhnje pa pustite da kuha dok se ne reducira do pola. Na kraju umiješajte kockice maslaca da dobije raskošniji okus.
  • 7. Začinite solju ako je potrebno, prelijte s malo soka limete i poslužite uz rižu kuhanu na pari.

Povezani recepti

Vidi sve