Hrskava piletina s narančom

Hera Te Kurapa je renomirana kuharica i televizijska ličnost poznata po svojoj strasti prema kuhanju i promicanju Maori kulinarske kulture. Ističe se svojom autentičnošću i inovativnim pristupom tradicionalnim receptima. Njezina misija je osnažiti žene i potaknuti ih da slijede svoje kulinarske strasti.

 

Sastojci

  • Piletina
  • Škrobno brašno
  • Sol i bijeli papar
  • Sjemenke sezama
  • Sezamovo ulje
  • Ulje
  • Brašno
  • Jaja
  • Voda
  • Čili ljuskice
  • Đumbir
  • Češnjak
  • Šećer
  • Smeđi šećer
  • Sok- Naranča/Limun
  • Ocat
  • Umak od soje

Priprema

  • 1. Napravite tijesto - brašno, škrobno brašno – pomiješajte zajedno
  • 2. Dodajte jedno jaje, ulje, vodu – sve zajedno miksajte
  • 3. Piletinu narežite na kocke veličine 2.5 cm
  • 4. Piletinu stavite u tijesto
  • 5. Ostavite da odstoji 10-15 minuta
  • KUHANJE:
  • 1. U tavi, na vrućem ulju pržite piletinu 6-8 minuta
  • 2. Napravite umak – U tavu dodajte ulje, đumbir, češnjak, ljuskice čilija, smeđi šećer, bijeli šećer, sol i papar, bijeli ocat, narančin sok, umak od soje.
  • 3. Pomiješajte vodu i škrobno brašno – dodajte u tavu kako biste zgusnuli umak
  • 4. U tavu dodajte piletinu
  • 5. Pospite s malo sezamovog ulja

Povezani recepti

Vidi sve