Hrskava piletina s narančom
Recept iz: Hera Te Kurapa

Hera Te Kurapa je renomirana kuharica i televizijska ličnost poznata po svojoj strasti prema kuhanju i promicanju Maori kulinarske kulture. Ističe se svojom autentičnošću i inovativnim pristupom tradicionalnim receptima. Njezina misija je osnažiti žene i potaknuti ih da slijede svoje kulinarske strasti.
Sastojci
- Piletina
- Škrobno brašno
- Sol i bijeli papar
- Sjemenke sezama
- Sezamovo ulje
- Ulje
- Brašno
- Jaja
- Voda
- Čili ljuskice
- Đumbir
- Češnjak
- Šećer
- Smeđi šećer
- Sok- Naranča/Limun
- Ocat
- Umak od soje
Priprema
- 1. Napravite tijesto - brašno, škrobno brašno – pomiješajte zajedno
- 2. Dodajte jedno jaje, ulje, vodu – sve zajedno miksajte
- 3. Piletinu narežite na kocke veličine 2.5 cm
- 4. Piletinu stavite u tijesto
- 5. Ostavite da odstoji 10-15 minuta
- KUHANJE:
- 1. U tavi, na vrućem ulju pržite piletinu 6-8 minuta
- 2. Napravite umak – U tavu dodajte ulje, đumbir, češnjak, ljuskice čilija, smeđi šećer, bijeli šećer, sol i papar, bijeli ocat, narančin sok, umak od soje.
- 3. Pomiješajte vodu i škrobno brašno – dodajte u tavu kako biste zgusnuli umak
- 4. U tavu dodajte piletinu
- 5. Pospite s malo sezamovog ulja
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Pileći tartiflette
Recepti Luke Nguyen
Crno sapsko pile u galangalu na žaru (ga den nuong rieng)
Recepti Luke Nguyen
Piletina pečena u đumbiru (ga ban kho gung)
Recepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem
Recepti Dal od slanutka i piletine sa začinskim biljem