Piletina s juhom i rezancima
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 400 g ostataka od pečene piletine
- 1 češanj češnjaka, zdrobljen
- 1 žlica naribanog đumbira
- 1 žličica 5 kineskih začina
- 1/2 glavice kupusa
- 1 vezica mladog luka
- 1 l pilećeg temeljca
- 12 velikih šampinjona
- 3 žlice soja umaka
- Malo korijandra
- 200 g sušenih pšeničnih rezanaca
- 4 žlica ulja od čilija
Priprema
- 1. Zagrijte ulje u velikoj posudi na umjerenoj vatri.
- 2. Stavite polako pirjati đumbir i češnjak oko jedne minute, dok ne omekšaju.
- 3. Narežite na sitno kupus i šampinjone pa ih ubacite u posudu s češnjakom i đumbirom.
- 4. Kad kupus malo omekša, začinite s kineskih 5 začina, solju i paprom.
- 5. Ulijte pileći temeljac pa pustite da se reducira na trećinu kako bi se pojačao okus.
- 6. Ubacite rezance i kuhajte još 10 minuta dok ne omekšaju.
- 7. Na kraju začinite soja umakom i uljem od čilija pa prebacite u zdjelice. Pospite nasjeckanim mladim lukom i korijandrom i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Pileći tartiflette
Recepti Luke Nguyen
Crno sapsko pile u galangalu na žaru (ga den nuong rieng)
Recepti Luke Nguyen
Piletina pečena u đumbiru (ga ban kho gung)
Recepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Hera Te Kurapa
Hrskava piletina s narančom
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem
Recepti Dal od slanutka i piletine sa začinskim biljem