Piletina s juhom i rezancima

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 400 g ostataka od pečene piletine
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 1 žlica naribanog đumbira
  • 1 žličica 5 kineskih začina
  • 1/2 glavice kupusa
  • 1 vezica mladog luka
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 12 velikih šampinjona
  • 3 žlice soja umaka
  • Malo korijandra
  • 200 g sušenih pšeničnih rezanaca
  • 4 žlica ulja od čilija

Priprema

  • 1. Zagrijte ulje u velikoj posudi na umjerenoj vatri.
  • 2. Stavite polako pirjati đumbir i češnjak oko jedne minute, dok ne omekšaju.
  • 3. Narežite na sitno kupus i šampinjone pa ih ubacite u posudu s češnjakom i đumbirom.
  • 4. Kad kupus malo omekša, začinite s kineskih 5 začina, solju i paprom.
  • 5. Ulijte pileći temeljac pa pustite da se reducira na trećinu kako bi se pojačao okus.
  • 6. Ubacite rezance i kuhajte još 10 minuta dok ne omekšaju.
  • 7. Na kraju začinite soja umakom i uljem od čilija pa prebacite u zdjelice. Pospite nasjeckanim mladim lukom i korijandrom i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve