Pileća krilca u buffalo umaku

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 12 pilećih krilaca, razrezanih
  • 4 žlice gustina
  • 30 g maslaca
  • 4 žlice ljutog umaka
  • 1 žlica tabasco umaka
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 1 žlica umaka worcestershire
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica gustina
  • 4 žlice crème fraichea
  • 10 g plavog sira
  • Sok od limuna
  • 2 rebrasta celera

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 ºC.
  • 2. Uvaljajte pileća krilca u gustin i posolite. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 20 minuta.
  • 3. Za umak od plavog sira, u crème fraiche ulijte malo limunova soka, umiješajte nadrobljeni plavi sir i ostavite u hladnjaku.
  • 4. Za umak buffalo, u posudi pomiješajte maslac, ljuti umak, tabasco, ocat, worcestershire umak, češnjak u prahu i gustin i pustite za zavri, neprestano miješajući.
  • 5. Izvadite meso iz pećnice i u tavu ulijte puno ulja. Kad se zagrije, pržite krilca 5 - 7 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju i korica postane hrskava. Prebacite ih u zdjelu i prelijte umakom buffalo pa sve dobro promiješajte.
  • 6. Poslužite ukrašeno narezanim stabljikama celera uz umak od plavog sira.

Povezani recepti

Vidi sve