Pileća krilca u buffalo umaku
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 12 pilećih krilaca, razrezanih
- 4 žlice gustina
- 30 g maslaca
- 4 žlice ljutog umaka
- 1 žlica tabasco umaka
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1 žlica umaka worcestershire
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica gustina
- 4 žlice crème fraichea
- 10 g plavog sira
- Sok od limuna
- 2 rebrasta celera
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180 ºC.
- 2. Uvaljajte pileća krilca u gustin i posolite. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 20 minuta.
- 3. Za umak od plavog sira, u crème fraiche ulijte malo limunova soka, umiješajte nadrobljeni plavi sir i ostavite u hladnjaku.
- 4. Za umak buffalo, u posudi pomiješajte maslac, ljuti umak, tabasco, ocat, worcestershire umak, češnjak u prahu i gustin i pustite za zavri, neprestano miješajući.
- 5. Izvadite meso iz pećnice i u tavu ulijte puno ulja. Kad se zagrije, pržite krilca 5 - 7 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju i korica postane hrskava. Prebacite ih u zdjelu i prelijte umakom buffalo pa sve dobro promiješajte.
- 6. Poslužite ukrašeno narezanim stabljikama celera uz umak od plavog sira.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Pileći tartiflette
Recepti Luke Nguyen
Crno sapsko pile u galangalu na žaru (ga den nuong rieng)
Recepti Luke Nguyen
Piletina pečena u đumbiru (ga ban kho gung)
Recepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Hera Te Kurapa
Hrskava piletina s narančom
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem
Recepti Dal od slanutka i piletine sa začinskim biljem