Opis
Način pripreme:
1. Operite i osušite paprike. Posložite ih u lim prekriven papirom za pečenje i ispecite u ugrijanoj pećnici na 220 stupnjeva, na ventilatoru, oko 15-20 minuta. Zatim ih pokrijte i ostavite da se hlade 15-20 minuta.
2. Ogulite i narežite na sitno češnje češnjaka. U tavi ugrijte ulje i dodajte slatku i dimljenu crvenu papriku. Miješajte 5 sekundi.
3. Isprženu smjesu dodajte u blender. Dodajte paprike, oguljene i očišćene od stabljika i sjemenki, pržene bademe i narezani korijandar. Začinite soli i paprom i sameljite smjesu. Pesto prebacite u staklenku i čuvajte u hladnjaku.
Savjet: Poslužite kuhane makarone s pestom od paprika, rukolom i naribanim parmezanom ili svinjećim ražnjićima s roštilja.
Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/
Sastojci
Sastojci
- 8 crvenih paprika
- 0.5 šalice ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica slatke crvene paprike
- 1 šaka pečenih badema
- 1 šaka korijandra
- sol i papar