Pesto od crvenih paprika

Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen recept za malo drugačiji pesto koji uključuje crvene paprike.

Sastojci

  • 8 crvenih paprika
  • 0.5 šalice ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • 1 šaka pečenih badema
  • 1 šaka korijandra
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Operite i osušite paprike. Posložite ih u lim prekriven papirom za pečenje i ispecite u ugrijanoj pećnici na 220 stupnjeva,  na ventilatoru, oko 15-20 minuta. Zatim ih pokrijte i ostavite da se hlade 15-20 minuta.
  • 2. Ogulite i narežite na sitno češnje češnjaka. U tavi ugrijte ulje i dodajte slatku i dimljenu crvenu papriku. Miješajte 5 sekundi.
  • 3. Isprženu smjesu dodajte u blender. Dodajte paprike, oguljene i očišćene od stabljika i sjemenki, pržene bademe i narezani korijandar. Začinite soli i paprom i sameljite smjesu. Pesto prebacite u staklenku i čuvajte u hladnjaku.
  • Savjet: Poslužite kuhane makarone s pestom od paprika, rukolom i naribanim parmezanom ili svinjećim ražnjićima s roštilja.
  • Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/

Povezani recepti

Vidi sve