Pesto od crvenih paprika
Recept iz: Annabel Langbein
Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen recept za malo drugačiji pesto koji uključuje crvene paprike.
Sastojci
- 8 crvenih paprika
- 0.5 šalice ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica slatke crvene paprike
- 1 šaka pečenih badema
- 1 šaka korijandra
- sol i papar
Priprema
- 1. Operite i osušite paprike. Posložite ih u lim prekriven papirom za pečenje i ispecite u ugrijanoj pećnici na 220 stupnjeva, na ventilatoru, oko 15-20 minuta. Zatim ih pokrijte i ostavite da se hlade 15-20 minuta.
- 2. Ogulite i narežite na sitno češnje češnjaka. U tavi ugrijte ulje i dodajte slatku i dimljenu crvenu papriku. Miješajte 5 sekundi.
- 3. Isprženu smjesu dodajte u blender. Dodajte paprike, oguljene i očišćene od stabljika i sjemenki, pržene bademe i narezani korijandar. Začinite soli i paprom i sameljite smjesu. Pesto prebacite u staklenku i čuvajte u hladnjaku.
- Savjet: Poslužite kuhane makarone s pestom od paprika, rukolom i naribanim parmezanom ili svinjećim ražnjićima s roštilja.
- Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom