Muffini od bundeve

Način pripreme:

1. Dobro operite bundevu – muškatnu bundevu ili butternut squash bundevu, s tanjom koricom, i osušite je. Bundevu narežite na manje komade i sameljite u blenderu ili multipraktiku dok ne postane glatka.

2. U blender dodajte sve ostale sastojke i ponovno sameljite.

3. U kalupe za muffine stavite papir za pečenje. Košarice napunite smjesom od bundeve. Dio smjese možete i zamrznuti. Muffine pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta. Provjerite jesu li gotovi tako da ih probodete nožem ili čačkalicom. Ostavite kolačiće da se hlade 10 minuta.

4. Za umak fino naribajte koricu limuna i mandarine u posudi. Iscijedite sok polovice limuna i dodajte vrhnje. Promiješajte. Dodajte šećer u prahu i miješajte dok ne postane glatko.

5. Svaki muffin prelijte s malo umaka. Po želji pospite sjemenkama vanilije ili listićima svježe lavande.

Sastojci

  • Za muffine400 g bundeve 400 g svjetlosmeđeg šećera 4 veća jaja slobodno uzgojenih kokoši sol 300 g brašna 3 žličice praška za pecivo 1 žličica cimeta 175 ml djevičanskog maslinova ulja orasiZa umak 1 limun naribana kora 1 mandarina naribana kora 0.5 limuna sok 150 g kiselog vrhnja 2 žlice šećera u prahu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve