Kolutovi od luka u pikantnom umaku
Recept iz: Filipa Gomes

Kako biste ispržili kolutove luka, počnite od smjese. U posudi smiješajte pola šalice pšeničnog brašna, 4 žlice kukuruzne krupice i 2 žlice zobenog brašna kako biste pospješili hrskavost.
Začinite tu smjesu žličicom šećera i žličicom soli. Dodajte pola žličice kvasca, malo papra i sve promiješate.
Dodajte i jaje i pola šalice mlijeka. Dobro promiješajte.
Zatim u drugu posudu stavite šalicu krušnih mrvica, te stavite ulje da se ugrije, dok vi režete 2 luka na kolutove.
Razdvojite kolutove, utopite ih u smjesu, uvaljajte u krušne mrvice i stavite pržiti u vrelo ulje. Kada dobiju boju, izvadite ih na upijajući papir.
Nakon što ste ispržili sve kolutove, pripremite pikantni umak koji će im biti prilog.
Izmiješajte 4 žlice majoneze, žlicu ketchupa, ribani češanj češnjaka, nasjeckanu papričicu, žlicu meda i malo kajenskog papra, te sve dobro promiješajte.
Na kraju, uživajte u svojim hrskavim kolutovima luka i pikantnom ružičastom umaku.
Začinite tu smjesu žličicom šećera i žličicom soli. Dodajte pola žličice kvasca, malo papra i sve promiješate.
Dodajte i jaje i pola šalice mlijeka. Dobro promiješajte.
Zatim u drugu posudu stavite šalicu krušnih mrvica, te stavite ulje da se ugrije, dok vi režete 2 luka na kolutove.
Razdvojite kolutove, utopite ih u smjesu, uvaljajte u krušne mrvice i stavite pržiti u vrelo ulje. Kada dobiju boju, izvadite ih na upijajući papir.
Nakon što ste ispržili sve kolutove, pripremite pikantni umak koji će im biti prilog.
Izmiješajte 4 žlice majoneze, žlicu ketchupa, ribani češanj češnjaka, nasjeckanu papričicu, žlicu meda i malo kajenskog papra, te sve dobro promiješajte.
Na kraju, uživajte u svojim hrskavim kolutovima luka i pikantnom ružičastom umaku.
Sastojci
- Smjesa: ½ šalice brašna ½ šalice mlijeka 4 žlice kukuruzne krupice 2 žlice zobenog brašna žličica šećera žličica soli ½ žličice kvasca 1 jaje paparKolutovi: 2 luka šalica krušnih mrvica biljno uljeUmak 4 žlice majoneze žlica ketchupa žlica meda češanj češnjaka papričica Kajenski papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira