Kolutovi od luka u pikantnom umaku
Kako biste ispržili kolutove luka, počnite od smjese. U posudi smiješajte pola šalice pšeničnog brašna, 4 žlice kukuruzne krupice i 2 žlice zobenog brašna kako biste pospješili hrskavost.

Začinite tu smjesu žličicom šećera i žličicom soli. Dodajte pola žličice kvasca, malo papra i sve promiješate.

Dodajte i jaje i pola šalice mlijeka. Dobro promiješajte.

Zatim u drugu posudu stavite šalicu krušnih mrvica, te stavite ulje da se ugrije, dok vi režete 2 luka na kolutove.

Razdvojite kolutove, utopite ih u smjesu, uvaljajte u krušne mrvice i stavite pržiti u vrelo ulje. Kada dobiju boju, izvadite ih na upijajući papir.

Nakon što ste ispržili sve kolutove, pripremite pikantni umak koji će im biti prilog.

Izmiješajte 4 žlice majoneze, žlicu ketchupa, ribani češanj češnjaka, nasjeckanu papričicu, žlicu meda i malo kajenskog papra, te sve dobro promiješajte.

Na kraju, uživajte u svojim hrskavim kolutovima luka i pikantnom ružičastom umaku.

Sastojci

  • Smjesa: ½ šalice brašna ½ šalice mlijeka 4 žlice kukuruzne krupice 2 žlice zobenog brašna žličica šećera žličica soli ½ žličice kvasca 1 jaje paparKolutovi: 2 luka šalica krušnih mrvica biljno uljeUmak 4 žlice majoneze žlica ketchupa žlica meda češanj češnjaka papričica Kajenski papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve