Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.

Sastojci

  • Slastičarska krema
  • 1 mahuna vanilije
  • 250 ml mlijeka
  • 35 g šećera
  • 2 žumanjka
  • 1 žlica brašna
  • Biskvit
  • 175 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 6 g praška za pecivo
  • 145 g bijelog sitno mljevenog šećera
  • četvrtina jajeta
  • Žele
  • 2 listića želatine
  • 1 limun
  • 100 ml vode
  • 100 g šećera
  • 140 g džema od marelica
  • Nadjev
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 500 g jagoda

Priprema

  • Slastičarska krema
  • 1. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Sačuvajte malo mlijeka za poslije pa preostalo mlijeko zakuhajte sa srži vanilije i pola količine šećera.
  • 2. Pomiješajte žumanjke s malo hladnog mlijeka i preostalim šećerom te umiješajte brašno. Smjesu sa žumanjcima ulijte u lončić i dobro promiješajte.
  • 3. Nakon što slastičarska krema prokuha, kuhajte je na laganoj vatri oko 3 minute. Slastičarsku kremu prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi.
  •  Biskvit
  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 ºC. U brašnu napravite udubinu te u njoj pomiješajte maslac, prašak za pecivo, šećer i jaje. Mijesite dok ne dobijete gipko tijesto. Dodajte pola količine slastičarske kreme.
  • 2. Stavite tijesto u ovalni kalup prekriven papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta dok biskvit ne postane zlatnosmeđe boje.
  •  Žele
  • 1. Natopite želatinu u dosta hladne vode. Limun prepolovite i iscijedite sok. Prokuhajte vodu sa šećerom i limunovim sokom tako da se šećer otopi. Sklonite lončić s vatre i, uz miješanje, dodajte džem.
  • 2. Želatinu dodajte i otopite.
  • 3. Ostavite žele da se ohladi i bude mlak.
  • Nadjev
  • 1. Istucite vrhnje za šlag i pomiješajte ga s preostalom slastičarskom kremom. Slastičarsku kremu istisnite na biskvit. Jagode očistite i utisnite u slastičarsku kremu. Premažite želeom.
  • 2. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve