Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recept iz: Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- 250 g keksa Digestive
- 120 g nesoljenog maslaca
- ½ žličice mljevenog cimeta
- 300 ml slatkog vrhnja
- 50 g šećera
- 3 mjerice svježih malina
- 1 tabla kvalitetne bijele čokolade
- Šećer u prahu, za posipanje
Priprema
- 1. Sameljite kekse u blenderu da dobijete mrvice.
- 2. Maslac omekšajte zagrijavanjem u mikrovalnoj.
- 3. Promiješajte mrvice keksa, otopljeni maslac i cimet dok ne dobije konzistenciju mokrog pijeska.
- 4. Ulijte smjesu u kalup s odvojivim dnom promjera 23 cm.
- 5. Ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
- 6. Kad se baza stvrdne, izvadite je iz kalupa i vratite u hladnjak.
- 7. Mutite vrhnje i šećer dok ne postane pogodno za razmazivanje.
- 8. Bazu biskvita ravnomjerno premažite nadjevom od vrhnja i na to poredajte maline.
- 9. Oljuštite čokoladu pomoću ljuštilice za povrće tako da dobijete čokoladne kovrče koje zatim složite na tart.
- 10. Prije posluživanja, pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća