Tart s malinama i slatkim vrhnjem

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 250 g keksa Digestive
  • 120 g nesoljenog maslaca
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera
  • 3 mjerice svježih malina
  • 1 tabla kvalitetne bijele čokolade
  • Šećer u prahu, za posipanje

Priprema

  • 1. Sameljite kekse u blenderu da dobijete mrvice.
  • 2. Maslac omekšajte zagrijavanjem u mikrovalnoj.
  • 3. Promiješajte mrvice keksa, otopljeni maslac i cimet dok ne dobije konzistenciju mokrog pijeska.
  • 4. Ulijte smjesu u kalup s odvojivim dnom promjera 23 cm.
  • 5. Ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
  • 6. Kad se baza stvrdne, izvadite je iz kalupa i vratite u hladnjak.
  • 7. Mutite vrhnje i šećer dok ne postane pogodno za razmazivanje.
  • 8. Bazu biskvita ravnomjerno premažite nadjevom od vrhnja i na to poredajte maline.
  • 9. Oljuštite čokoladu pomoću ljuštilice za povrće tako da dobijete čokoladne kovrče koje zatim složite na tart.
  • 10. Prije posluživanja, pospite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve