Pikantni čokoladni napitak s ledom

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • 60 ml punomasnog mlijeka
  • ½ bird’s eye čili papričice, sa sjemenkama
  • Prstohvat mljevenog cimeta
  • 125 g kvalitetne mliječne couverture čokolade
  • 250 ml punomasnog mlijeka
  • Drobljeni led, za posluživanje

Priprema

  • 1. Stavite vrhnje, čili, mlijeko (A) i cimet u tavicu i pustite da zakipi.
  • 2. Uklonite s vatre i ostavite 10 minuta poklopljeno da se sve prožme.
  • 3. Vratite na vatru da opet zakipi pa procijedite i izvadite čili.
  • 4. Mutite dok se čokolada potpuno ne rastopi i pomiješa.
  • 5. Ulijte mlijeko (B) i sve dobro promiješajte.
  • 6. Razdijelite mješavinu na 4 čaše s ledom.

Povezani recepti

Vidi sve