Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- 120 ml vrhnja za kuhanje
- 60 ml punomasnog mlijeka
- ½ bird’s eye čili papričice, sa sjemenkama
- Prstohvat mljevenog cimeta
- 125 g kvalitetne mliječne couverture čokolade
- 250 ml punomasnog mlijeka
- Drobljeni led, za posluživanje
Priprema
- 1. Stavite vrhnje, čili, mlijeko (A) i cimet u tavicu i pustite da zakipi.
- 2. Uklonite s vatre i ostavite 10 minuta poklopljeno da se sve prožme.
- 3. Vratite na vatru da opet zakipi pa procijedite i izvadite čili.
- 4. Mutite dok se čokolada potpuno ne rastopi i pomiješa.
- 5. Ulijte mlijeko (B) i sve dobro promiješajte.
- 6. Razdijelite mješavinu na 4 čaše s ledom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća