Kisela repa
Recept iz: Primož Dolničar
Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- 1.7 kg repe; morate izvagati repu
- 35 g soli; odnosno 20 g po kilogramu repe, prema omjeru od 2%.
- sjemenke crnog papra
- lovorov list
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Očistite repu.
- 2. Ogulite repu.
- 3. Naribajte repu.
- 4. Pripremite lonac.
- 5. Stavite repu u lonac.
- 6. U lonac stavite malo sjemenki crnog papra.
- 7. Sve posolite.
- 8. Dodajte lovorov list.
- 9. Sve dobro promiješajte.
- 10. Pritisnite repu; možete stisnuti u šaku i pritisnuti repu. Vidjet ćete da repa odmah počinje ispuštati tekućinu.
- 11. Pokrijte je sterilnom gazom.
- 12. Ako imate dasku za rezanje koja savršeno pristaje u lonac, pokrijte je njome kako biste opteretili repu.
- 13. Odložite na tamno mjesto na tri tjedna.
- 14. Skinite poklopac, maknite gazu i pogledajte koliko je tekućine pustila repa.
- 15. Napunite staklenke repom.
- 16. Napunite ih tekućinom, odozgo stavite zaštitnu mrežicu i čvrsto zatvorite, a zatim stavite u hladnu i tamnu smočnicu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima
Recepti Adam Liaw
Ondeh ondeh
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće