Kisela repa
Recept iz: Primož Dolničar
Način pripreme:
- Očistite repu.
- Ogulite repu.
- Naribajte repu.
- Pripremite lonac.
- Stavite repu u lonac.
- U lonac stavite malo sjemenki crnog papra.
- Sve posolite.
- Dodajte lovorov list.
- Sve dobro promiješajte.
- Pritisnite repu; možete stisnuti u šaku i pritisnuti repu. Vidjet ćete da repa odmah počinje ispuštati tekućinu.
- Pokrijte je sterilnom gazom.
- Ako imate dasku za rezanje koja savršeno pristaje u lonac, pokrijte je njome kako biste opteretili repu.
- Odložite na tamno mjesto na tri tjedna.
- Skinite poklopac, maknite gazu i pogledajte koliko je tekućine pustila repa.
- Napunite staklenke repom.
- Napunite ih tekućinom, odozgo stavite zaštitnu mrežicu i čvrsto zatvorite, a zatim stavite u hladnu i tamnu smočnicu.
Sastojci
- 1.7 kg repe; morate izvagati repu
- 35 g soli; odnosno 20 g po kilogramu repe, prema omjeru od 2%.
- sjemenke crnog papra
- lovorov list
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće
Recepti Primož Dolničar
Janjeća rebra s prilogom od povrća