Način pripreme:

  1. Očistite repu.
  2. Ogulite repu.
  3. Naribajte repu.
  4. Pripremite lonac.
  5. Stavite repu u lonac.
  6. U lonac stavite malo sjemenki crnog papra.
  7. Sve posolite.
  8. Dodajte lovorov list.
  9. Sve dobro promiješajte.
  10. Pritisnite repu; možete stisnuti u šaku i pritisnuti repu. Vidjet ćete da repa odmah počinje ispuštati tekućinu.
  11. Pokrijte je sterilnom gazom.
  12. Ako imate dasku za rezanje koja savršeno pristaje u lonac, pokrijte je njome kako biste opteretili repu.
  13. Odložite na tamno mjesto na tri tjedna.
  14. Skinite poklopac, maknite gazu i pogledajte koliko je tekućine pustila repa.
  15. Napunite staklenke repom.
  16. Napunite ih tekućinom, odozgo stavite zaštitnu mrežicu i čvrsto zatvorite, a zatim stavite u hladnu i tamnu smočnicu.

Sastojci

  • 1.7 kg repe; morate izvagati repu
  • 35 g soli; odnosno 20 g po kilogramu repe, prema omjeru od 2%.
  • sjemenke crnog papra
  • lovorov list

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve