Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

Sastojci

  • 1.7 kg repe; morate izvagati repu
  • 35 g soli; odnosno 20 g po kilogramu repe, prema omjeru od 2%.
  • sjemenke crnog papra
  • lovorov list

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Očistite repu.
  • 2. Ogulite repu.
  • 3. Naribajte repu.
  • 4. Pripremite lonac.
  • 5. Stavite repu u lonac.
  • 6. U lonac stavite malo sjemenki crnog papra.
  • 7. Sve posolite.
  • 8. Dodajte lovorov list.
  • 9. Sve dobro promiješajte.
  • 10. Pritisnite repu; možete stisnuti u šaku i pritisnuti repu. Vidjet ćete da repa odmah počinje ispuštati tekućinu.
  • 11. Pokrijte je sterilnom gazom.
  • 12. Ako imate dasku za rezanje koja savršeno pristaje u lonac, pokrijte je njome kako biste opteretili repu.
  • 13. Odložite na tamno mjesto na tri tjedna.
  • 14. Skinite poklopac, maknite gazu i pogledajte koliko je tekućine pustila repa.
  • 15. Napunite staklenke repom.
  • 16. Napunite ih tekućinom, odozgo stavite zaštitnu mrežicu i čvrsto zatvorite, a zatim stavite u hladnu i tamnu smočnicu.

Povezani recepti

Vidi sve