Kakao horchata

Pati Jinich je poznata meksičko-američka kuharica, autorica kuharica i televizijska voditeljica, najpoznatija po svojoj emisiji „Pati’s Mexican Table“, koja se prikazuje na američkoj televiziji PBS. Njezina kuhinja temelji se na autentičnoj meksičkoj gastronomiji, ali ju predstavlja na jednostavan i pristupačan način, prilagođenu modernim kućnim kuharima.

Sastojci

  • 900 g šećera
  • 8 šalica tople vode
  • 900 g basmati bijele riže
  • 3/4 šalica sjeckanih badema
  • 1 canela ili štapić od cimeta
  • 1 šalica zrna kakaa

Priprema

  • 1. U velikoj zdjeli, dodajte šećer i toplu vodu i miješajte minutu. Dodajte rižu, sjeckane bademe i štapić cimeta, i pustite da smjesa odstoji 4-24 sata.
  • 2. Dobro promiješajte smjesu, pa zblendajte dok ne postane skroz glatka. Procijedite u veliku zdjelu. Zatim ulijte u vrčeve, dodajte zrna kakaa i ostavite u hladnjaku do posluživanja.
  • 3. Poslužite u šalicama s kockama leda.

Povezani recepti

Vidi sve