Kakao horchata
Recept iz: Pati Jinich

Pati Jinich je poznata meksičko-američka kuharica, autorica kuharica i televizijska voditeljica, najpoznatija po svojoj emisiji „Pati’s Mexican Table“, koja se prikazuje na američkoj televiziji PBS. Njezina kuhinja temelji se na autentičnoj meksičkoj gastronomiji, ali ju predstavlja na jednostavan i pristupačan način, prilagođenu modernim kućnim kuharima.
Sastojci
- 900 g šećera
- 8 šalica tople vode
- 900 g basmati bijele riže
- 3/4 šalica sjeckanih badema
- 1 canela ili štapić od cimeta
- 1 šalica zrna kakaa
Priprema
- 1. U velikoj zdjeli, dodajte šećer i toplu vodu i miješajte minutu. Dodajte rižu, sjeckane bademe i štapić cimeta, i pustite da smjesa odstoji 4-24 sata.
- 2. Dobro promiješajte smjesu, pa zblendajte dok ne postane skroz glatka. Procijedite u veliku zdjelu. Zatim ulijte u vrčeve, dodajte zrna kakaa i ostavite u hladnjaku do posluživanja.
- 3. Poslužite u šalicama s kockama leda.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Justine Schofield
Onde-onde
Recepti Nadiya Hussain
Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom