Onde-onde

Malaysia Gourmet with Justine Schofield je kulinarska emisija u kojoj poznata australska kuharica Justine Schofield istražuje bogatstvo i raznolikost malezijske kuhinje. Putujući kroz različite regije Malezije, Justine kuša autentična jela, upoznaje lokalne kuhare i otkriva kako se tradicionalna malezijska jela pripremaju na izvoran način.

Sastojci

  • 1 šalica rižinog brašna
  • ⅓ šalice pšeničnog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 šalica vode od pandana
  • listovi pandana, za oblikovanje
  • kokosov šećer, odlomljen na manje grumene, za nadjev
  • sveže naribani kokos, za uvaljati

Priprema

  • Rižino i pšenično brašno u zdjeli pomiješajte s prstohvatom soli. U brašno postupno umiješajte vodu od pandana pa ga nekoliko minuta mijesite da dobijete tvrdo tijesto. U presuho tijesto dolijte još vode od pandana, a prevlažno tijesto pospite s još malo brašna.
  • Zagrabite otprilike 1 žlicu tijesta i stavite je na list pandana. Tijesto s pomoću dva lista pandana spljoštite pa razvaljajte u tanku koru.
  • Posred spljoštenog tijesta smjestite grumen kokosovog šećera pa oko njega oblikujte okruglicu promjera 2,5 cm. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve tijesto.
  • Zakuhajte lonac vode pa u kipuću vodu pažljivo spuštajte okruglice onde-onde. Kuhajte ih 5 do 10 minuta, dok ne poblijede i isplivaju na površinu.
  • Kuhane okruglice onde-onde vadite u zdjelu naribanog kokosa. Uvaljajte ih da ih jednoliko obložite kokosom. Poslužite ih i uživajte.

Povezani recepti

Vidi sve