Onde-onde
Recept iz: Justine Schofield

Malaysia Gourmet with Justine Schofield je kulinarska emisija u kojoj poznata australska kuharica Justine Schofield istražuje bogatstvo i raznolikost malezijske kuhinje. Putujući kroz različite regije Malezije, Justine kuša autentična jela, upoznaje lokalne kuhare i otkriva kako se tradicionalna malezijska jela pripremaju na izvoran način.
Sastojci
- 1 šalica rižinog brašna
- ⅓ šalice pšeničnog brašna
- prstohvat soli
- 1 šalica vode od pandana
- listovi pandana, za oblikovanje
- kokosov šećer, odlomljen na manje grumene, za nadjev
- sveže naribani kokos, za uvaljati
Priprema
- Rižino i pšenično brašno u zdjeli pomiješajte s prstohvatom soli. U brašno postupno umiješajte vodu od pandana pa ga nekoliko minuta mijesite da dobijete tvrdo tijesto. U presuho tijesto dolijte još vode od pandana, a prevlažno tijesto pospite s još malo brašna.
- Zagrabite otprilike 1 žlicu tijesta i stavite je na list pandana. Tijesto s pomoću dva lista pandana spljoštite pa razvaljajte u tanku koru.
- Posred spljoštenog tijesta smjestite grumen kokosovog šećera pa oko njega oblikujte okruglicu promjera 2,5 cm. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve tijesto.
- Zakuhajte lonac vode pa u kipuću vodu pažljivo spuštajte okruglice onde-onde. Kuhajte ih 5 do 10 minuta, dok ne poblijede i isplivaju na površinu.
- Kuhane okruglice onde-onde vadite u zdjelu naribanog kokosa. Uvaljajte ih da ih jednoliko obložite kokosom. Poslužite ih i uživajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Nadiya Hussain
Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom
Recepti Kirsten Tibballs
Bademovi tartufi