Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom

Nadia's Time to Eat je kulinarska emisija britanske kuharice Nadie Hussain, pobjednice natjecanja The Great British Bake Off. U ovoj emisiji Nadia pokazuje kako se mogu pripremiti brzi, jednostavni i ukusni obroci za zauzete obitelji i ljude s malo vremena za kuhanje.

Sastojci

  • 3 žlice uvrh pune džema po izboru
  • 3 žlice maslaca od kikirikija, s komadićima ili glatkog
  • ulje u spreju
  • 250 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 3 žlice šećera
  • 170 ml punomasnog mlijeka
  • 2 jaja iz slobodnog uzgoja
  • 2 žlice biljnog ulja
  • šećer u prahu, za posipanje (po želji)

Priprema

  • 1. Džem smjestite u zdjelicu primjerenu za mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte ga u naletima od 10 sekundi. Između svakog ga zagrijavanja promiješajte da postane dovoljno tekuć za umiješati – ne mora biti topao. Postupak ponovite s maslacem od kikirikija (pazite da ne zagrabite previše ulja s vrha staklenke jer će palačinke biti premasne). Odložite ih dok vam ne zatrebaju.
  • 2. Pećnicu zagrijte na 180 °C ili 160 °C s kruženjem zraka. Po plehu (veličine otprilike 18 x 23 cm) raspršite ulje u spreju.
  • 3. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
  • 4. Udubite središte pa ulijte mlijeko, jaja i ulje. Miješanjem ih sjedinite u gusto tijesto.
  • 5. Tijesto ulijte u pripremljeni kalup za kolače i ravnomjerno ga rasporedite.
  • 6. Žlicom grabite džem i razbacajte ga po vrhu pa isto ponovite s maslacem od kikirikija. Drškom žlice lagano kružite kroz grumene džema i maslaca od kikirikija da stvorite izgled mramora.
  • 7. Pecite ih 10–15 minuta. Palačinka je gotova čim površina postane sjajna i više se ne trese. Izvadite je iz pećnice i narežite na kocke. Po želji ih pospite šećerom u prahu i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve