Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recept iz: Nadiya Hussain

Nadia's Time to Eat je kulinarska emisija britanske kuharice Nadie Hussain, pobjednice natjecanja The Great British Bake Off. U ovoj emisiji Nadia pokazuje kako se mogu pripremiti brzi, jednostavni i ukusni obroci za zauzete obitelji i ljude s malo vremena za kuhanje.
Sastojci
- 3 žlice uvrh pune džema po izboru
- 3 žlice maslaca od kikirikija, s komadićima ili glatkog
- ulje u spreju
- 250 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 3 žlice šećera
- 170 ml punomasnog mlijeka
- 2 jaja iz slobodnog uzgoja
- 2 žlice biljnog ulja
- šećer u prahu, za posipanje (po želji)
Priprema
- 1. Džem smjestite u zdjelicu primjerenu za mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte ga u naletima od 10 sekundi. Između svakog ga zagrijavanja promiješajte da postane dovoljno tekuć za umiješati – ne mora biti topao. Postupak ponovite s maslacem od kikirikija (pazite da ne zagrabite previše ulja s vrha staklenke jer će palačinke biti premasne). Odložite ih dok vam ne zatrebaju.
- 2. Pećnicu zagrijte na 180 °C ili 160 °C s kruženjem zraka. Po plehu (veličine otprilike 18 x 23 cm) raspršite ulje u spreju.
- 3. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
- 4. Udubite središte pa ulijte mlijeko, jaja i ulje. Miješanjem ih sjedinite u gusto tijesto.
- 5. Tijesto ulijte u pripremljeni kalup za kolače i ravnomjerno ga rasporedite.
- 6. Žlicom grabite džem i razbacajte ga po vrhu pa isto ponovite s maslacem od kikirikija. Drškom žlice lagano kružite kroz grumene džema i maslaca od kikirikija da stvorite izgled mramora.
- 7. Pecite ih 10–15 minuta. Palačinka je gotova čim površina postane sjajna i više se ne trese. Izvadite je iz pećnice i narežite na kocke. Po želji ih pospite šećerom u prahu i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Justine Schofield
Onde-onde
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom
Recepti Kirsten Tibballs
Bademovi tartufi