Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 1 kg janjećih rebaraca
  • 10 g mekšeg i svjetlijeg smeđeg šećera
  • 2 žlice meda
  • 3 žlice umaka Worcestershire
  • 3 žlice balzamičnog octa
  • 3 žlice umaka od soje
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica mljevenih sjemenki korijandra
  • 1 žličica ljuskica čilija
  • Za ukrašavanje
  • 2 veća mlada luka, narezana na tanke ploške
  • 1 žlica sjemenki sezama
  • velika šaka svježeg korijandra, grubo nasjeckanog
  • 1 crveni čili, narezan na tanke ploške

Priprema

  • 1. Rebarca stavite u veliki lonac i prelijte vodom. Pustite da zavru na jakoj vatri, pa je smanjite na umjerenu i skuhajte rebarca. Omekšat će nakon 45-50 minuta krčkanja. Prethodno kuhanje krati vrijeme pečenja u pećnici i smanji dio masnoće oko mesa. Uklonite pjenu koja se stvori na vrhu.
  • 2. Dok se rebarca kuhaju, u tavi na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje zagrijavajte šećer i med. Kad otopite šećer i karamel poprimi tamnosmeđu boju, tavu sklonite s vatre. Umiješajte umak Worcestershire, balzamični ocat i umak od soje, pa dodajte đumbir, češnjak u prahu, korijandar i ljuskice čilija. Dobro ih promiješajte pa odložite dok vam ne zatrebaju.
  • 3. Pećnicu prethodno zagrijte na 220 °C ili 200 °C s kruženjem zraka. Pleh obložite papirom za pečenje da poslije izbjegnete čišćenje ljepljivog nereda.
  • 4. Kad rebarca omekšaju, izvadite ih iz lonca i ocijedite. Premjestite ih na pleh i na 10 minuta ubacite u pećnicu.
  • 5. Rebarca izvadite iz pećnice pa s gornje strane premažite ljepljivom glazurom. Pazite da glazurom posve prekrijete meso. Pripremite se ponovno zuriti u pećnicu: još ih 10 minuta zapecite, a na polovici pečenja podlijte.
  • 6. U zdjeli pomiješajte mladi luk, sjemenke sezama, korijandar i čili za ukrašavanje. Rebarca iz pećnice premjestite ravno na pladanj za posluživanje, ukrasite ih i navalite dok su još vruća.

Povezani recepti

Vidi sve